O.J. Simpson Kimdir? O.J Simpson Davası

O.J. Simpson kimdir? O.J. Simpson şimdi ne yapıyor? O.J. Simpson şimdi nerede? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

31.05.2018-17:25 - (Son Güncelleme: 31.05.2018-17:08) O.J. Simpson Kimdir? O.J Simpson Davası

O. J. Simpson cinayet davası (resmi ismiyle People of the State of California v. Orenthal James Simpson) Kaliforniya'da yer alan Los Angeles County Yüksek Mahkemesi'nde karar verilmiş ceza davasıdır. Davada eski Amerikan futbolu oyuncusu ve aktör O. J. Simpson, eski eşi Nicole Brown Simpson'ı ve garson Ronald Lyle Goldman'ı 1994'ün Haziran ayında öldürdüğü öne sürülerek yargılanmıştır. Dava 9 Kasım 1994'de juri mensuplarının yemini ve 24 Ocak 1995'de giriş beyanları ile işlenmiş ve 3 Ekim 1995'de kararın duyurulması ile bitmiştir. Dava, Amerikan tarihinin basında en çok yer alan ceza davası olarak bilinmektedir. 8 aydan fazla devam eden davanın neticesinde Simpson beraat etmiştir.

Simpson, davada kendisini savunması amaçlı olarak kamuoyunda iyi bilinen avukatlarla çalışmıştır. Savunma takımının önderliğini Robert Shapiro ve ardından Johnnie Cochran almış ve takımda F. Lee Bailey, Alan Dershowitz, Robert Kardashian, Gerald Uelmen, John Yahoe ve Carl E. Douglas'ın yanında DNA delillerinde uzmanlaşan Barry Scheck ve Peter Neufeld yer almıştır. Los Angeles County ellerinde hapis için gerekli kanıtların olduğunu düşünse de Cochran, o dönemde davalarda yeni bir kanıt türü olan DNA kanıtları -laboratuvar bilimcilerin ve teknisyenlerin kararttığı öne sürülen kan örneği kanıtları da dahil- ile diğer adli kanıtlar hususunda juride şüphe uyandırmayı başarmıştır. Cochran ve savunma takımı ayrıca Los Angeles Polis Departmanı'nın vazifesini kötüye kullandığını da iddia etmiştir. Simpson'ın şöhreti ve uzun televizyon yayınları "asrın davası" olduğu öne sürülen davaya olan merakı yükseltmiştir. Ceza yargılaması neticesinde yapılan ulusal anketler beyaz ve siyahi Amerikalılar içinde Simpson'ın suçsuzluğu hususunda önemli görüş ayrılıkları olduğunu meydana çıkarmıştır.

Yargılama ardından Brown ve Goldman aileleri Simpson'a karşı toplamda 33.5 milyon dolar tutarunda tazminat davası açmıştır. 4 Şubat 1997'de juri oybirliği ile Ron Goldman'ın ihmal neticesi ölümü ve Brown'ın öldürülmesi neticesi ortaya çıkan zararlardan Simpson'ı sorumlu tutmaya yetecek kanıtın olduğu kararını almıştır. 21 Şubat 2008'de Simpson'a karşı gerçekleştirilen tazminat hususunda kararın tekrarlanması isteğini Los Angeles mahkemesi kabul etmiştir. Simpson'ın 33.5 milyon dolarlık tazminat sorumluluğu bu karar neticesinde sürmektedir.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal