Mışır Çarşısı'nın Yeni Görüntüsü Görenleri Hayran Bıraktı

355 yıllık Osmanlı kent dokusuna ait bir yapı olan Mısır Çarşısı, 5 sene süren restorasyon çalışmaları neticesinde yeni görümüne ulaştı. Havadan görüntüleri ile çarşının açılışı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı.

04.05.2018-16:59 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-16:55) Mışır Çarşısı'nın Yeni Görüntüsü Görenleri Hayran Bıraktı

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından 5 sene süren restorasyon çalışmaları biten Mısır Çarşısı havadan görüntülendi. Mısır Çarşısı, Balkanlar’dan Avrupa’ya, Kuzey Akdeniz’den Arabistan Yarımadası’na kadar uzanan ürün çeşitliliğiyle yüzyıllardır İstanbul’un en hareketli yerlerinden biri olma özelliğini sürdürüyor.

Havadan çekilen fotoğraflar motifler ile süslenmiş uzun koridorların görüntüsü ile görenleri kendine hayran bıraktı. Drone ile çekilen fotoğraflarda ise masmavi İstanbul Boğazı ve Haliç manzarasıyla Mısır Çarşısı kartpostallık görüntüler verdi.

MISIR ÇARŞISI’NIN TARİHİ

Sultan 3. Murad’ın eşi ve 3. Mehmed’in annesi Valide Safiye Sultan’ın talebi üzerine Mimar Davud Ağa tarafından 1597 yılında temeli atıldı. Aradan 60 yıl geçtikten sonra Sultan 4. Mehmed’in annesi Valide Hatice Turhan Sultan’ın talebi üzerine Mimar Mustafa Ağa tarafından 1663’te tamamlandı.

Mısır Çarşısı’nın, 2013 yılında başlayan restorasyon çalışmaları 5 senede bitti. Diğer yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan restore edilen Mısır Çarşısı’nın açılışını bugün gerçekleştirdi.

Son Dakika Kültür Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal