Kemal Sunal Kimdir? Kemal Sunal Nasıl Vefat Etti?

Tam 82 filmde rol aldığı karakterlerle 7'den 70'e herkes tarafından sevilen Kemal Sunal aslında kimdir? İşte tek bir mimiğiyle bile güldüren, her daim kalp güzelliği yüzüne yansıyan Kemal Sunal'ın hayat hikayesi...

03.07.2019-13:49 - (Son Güncelleme: 03.07.2019-13:28)

Türkiye'nin sahip olduğu komedi kişiliklerinden şüphesiz ilk akla gelen, hiç konuşmadan bile kahkahalara boğan, filmlerini ilk günkü gibi izleten Kemal Sunal, 1944 yılında Türkiye'nin Malatya ilinde doğdu. Aslında 10 Kasım günü dünyaya gelen Sunal'ın doğum günü 11 Kasım'da kutlanıyor. Kemal Sunal bunun nedenini "Aslında 10 Kasım doğumluyum. Ama Atam'ın vefat ettiği günde doğum günü kutlayamam, sevinemem, gülemem. 11 Kasım doğum günümdür" şeklinde açıklamıştır.

Hayatı boyunca 82 filmde oynayan Kemal Sunal ilkokulu Mimar Sinan İlkokulu'nda okudu. Vefa Lisesi'nden mezun olan sanatçı yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünde aldı. Vefa Lisesindeki felsefe öğretmeni Belkıs Balkır'ın Sunal'ı Müşfik Kenter ile tanıştırması, Sunal için dönüm noktası oldu.

Özellikle komedi türünde birçok filmde oynayan Kemal Sunal'ın ülke çapında tanınmasını sağlayan projesi ise 'Hababam Sınıfı'' serisinde oynadığı 'İnek Şaban' karakteri ile oldu.

Kemal Sunal Gül Sunal 1974 yılında evlendiler. Bu evlilikten Ali ve Ezo Sunal dünyaya geldi.

KEMAL SUNAL NASIL VEFAT ETTİ?

Tam 82 filmde rol alan Kemal Sunal 83. filmi olması beklenen Balalayka'nın çekimi için bindiği Trabzon uçağında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Tarih 3 Temmuz 2000 idi ve Kemal Sunal 56 yaşındaydı.

Milliyet ve Hürriyet gazetelerinin haberine göre, uçaktaki personel ilk yardım noktasında yetersizdi ve çağrılan ambulansta doktor bulunmuyordu. "International Hospital" hastanesine kaldırılan sanatçının doktoru, Sunal'ın kalp rahatsızlığı olduğunu dile getirmiş ve kalp ilaçları kullandığını belirtmişti.

 

ÜNLÜ DOSTLARI KEMAL SUNAL HAKKINDA NE DİYOR?  

Tuncay Akçay: Hababam Sınıfı filminin unutulmaz gülüşüyle belleklerde iz bırakan çocuğu): Bazen ‘Yahu Kemal abi’ diyordum. ‘Varyemez senin gerçek hayatın gibi...’ Bundan dolayı biz ona kızıyorduk. İyi ki öyle davranmış... Şimdi ailesine bir gelecek bıraktı.

Metin Akpınar: Biz prova yaparken Kemal kulise gider, Zeki’nin .... sigarasını içerdi. Zeki de her seferinde ‘Ne oldu bu sigara?’ deyip etrafa sorardı. Bir gün yakayı ele verdi.

Zeki Alasya: Aptal sanılırdı. Ama son derece zeki bir adamdı. Kendi kurallarını koydu. Çaresizdi çünkü... Korkaktı da. Çok üstüne geldiler. Ben de gittim. Ama saygısızlık yapmadım.

Rutkay Aziz:Toplumların gülme hakkı vardır. Bu hakkı topluma vermiştir. Güldürerek suç işletmiştir topluma...

Kadir İnanır: Yemez içmezdi... O da herhalde yoksulluktan ve çok eziyet çekmekten kaynaklanıyor...

Hülya Koçyiğit: Politik kimliğiyle öne çıkmak istemezdi. Bizim oyuncu derneğimize üye olmadı. Daha sonra ÇASOD’un (Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği) kurulması için çalıştı; ama oraya da üye olmadı.

Son Dakika Kültür - Sanat Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal