İbrahim Kalın ve Yavuz Bingöl 'İrfani Türküler' Konserinde Sahne Aldı

İbrahim Kalın ve Yavuz Bingöl 'İrfani Türküler' konserinde sahne aldı.Uluslararası Halk Müzikleri Festivali 'İrfani Türküler' konseriyle sona erdi.

05.12.2018-23:39 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-23:12)

İbrahim Kalın ve Yavuz Bingöl 'İrfani Türküler' konserinde sahne aldı.Uluslararası Halk Müzikleri Festivali 'İrfani Türküler' konseriyle sona erdi.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası Halk Müzikleri Festivali 'İrfani Türküler' konseriyle sona erdi. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ve sanatçı Yavuz Bingöl de konserde sahne alarak türkü söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ilki düzenlenen Uluslararası Halk Müzikleri Festivali "Yavuz Bingöl-Bin Yılın Ozanları" konseri ile sona erdi. 5 Kasım'da başlayan ve toplam 35 konserin gerçekleştiği festivalde son konser Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirildi. 'İrfani Türküler' başlığını taşıyan konserde başta Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın olmak üzere Yavuz Bingöl, İsmail Altunsaray, Mete Artun, Ümit Yılmaz, Ertan Tekin ve Erdinç Aksaç Anadolu kültürünü ifade eden ezgilerle sahne aldı. Konserden önce salon girişinde 'Halk Müziği Çalgıları Sergisi' katılımcılara sunuldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, konser öncesi sergiyi gezerek müzik aletleri hakkında bilgiler aldı.
İbrahim Kalın, İrfani Türküler konserinde sahne aldı.

Festivale gösterilen ilginin bu konudaki boşluğu kendilerine gösterdiğini ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal şöyle konuştu;

"Tabi bugün kapanışı. Buna başlarken acaba dediğimiz birçok soru işaretleri vardı. Ama gördük ki çok büyük bir ihtiyaçmış. Her gün biletli takip olmasına rağmen gösterilen ilgi, bu konuda bir boşluğun olduğunu tekrar bizlere göstermiş oldu. Ben İstanbullulara teşekkür ediyorum. Uluslararası olduğu için diğer ülkelerden gelenler de var. O gelenler sadece müzikle uğraşanlar ama o müziğe ilgi gösterenler buradaki takipçiler. Onlara teşekkür ediyoruz. Bundan sonra artık devamlı olacak. Birincisi düzenlendi. Bu kadar ilgiden sonra ikincisi, üçüncüsü gelecek.''

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal