Göbeklitepe, National Geographic'nin 2020'nin En İyileri Listesinde

Netflix'in ikinci orjinal Türk dizisi Atiye'nin çekildiği Göbeklitepe, National Geographic dergisinin "2020 Yılında Gidilecek En İyi Yerler'' listesine yer aldı.

08.02.2020-14:07 - (Son Güncelleme: 08.02.2020-14:08) Göbeklitepe, National Geographic'nin 2020'nin En İyileri Listesinde

Dünyaca ünlü National Geographic dergisi, her yıl yayınladığı doğal ve kültür zenginlikleriyle bilinen yerler listesini güncelledi. 2020 listesine heyecanla 2. sezonu beklenen Netflix dizisi Atiye'nin de çekildiği yer olan Göbeklitepe de girdi.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAKİ DOĞAL GÜZELLİKLER YER ALIYOR

Listede dünyanın dört bir yanından doğal ve kültürel zenginlikleriyle mutlaka görülmesi gereken en güzel konumlar yer alıyor. İlgi alanları farklı olan gezginler için birçok seçenekler sunan liste; doğaseverler, şehir hayatı meraklıları, farklı kültürleri tanımak isteyenler ve yeni maceralara doyamayanlar için dört ana kategoriye ayrılmış.

GÖBEKLİTEPE'NİN TANITIMI İÇİN DİZİ YAPILDI

Öte yandan Türkiye'de Göbeklitepe'nın dünyaya tanıtımı için farklı adımlar atıldı. Son olarak 2019'un Aralık ayında Netflix'te yayınlanan "Atiye" dizisi Göbeklitepe etrafında şekillenen bir senaryoya sahip. 190 ülkede aynı anda farklı dillerde yayına giren dizi sayesinde Göbeklitepe'nin tanıtılacağı ve turist çekeceğini düşünülüyor.

GÖBEKLİTEPE NEREDE?

Göbeklitepe, Şanlıurfa'ya 15 kilometre mesafede bulunuyor. İnsanlık tarihinin başlangıç noktalarından biri olan Mezopotamya'nın en kuzey ucunda yer alıyor. Bu anlamda Mezopotamya'nın medeniyetlerin kuruluşuna, gelişimine şahitlik ettiğinin, insanlığın ilk yerleşik hayat örneklerinden biri olduğuna inanılıyor.

Göbeklitepe hakkında merak edilen her şeye buradan ulaşabilirsiniz.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal