Frida Kahlo Kimdir?

Frida Kahlo hayatı, Frida Kahlo eserleri, Frida Kahlo resimleri, Frida Kahlo kitapları, Frida Kahlo sözleri, Frida Kahlo feminist konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

12.05.2018-12:25 - (Son Güncelleme: 12.05.2018-12:02) Frida Kahlo Kimdir?

Frida Kahlo hayatı, Frida Kahlo eserleri, Frida Kahlo resimleri, Frida Kahlo kitapları, Frida Kahlo sözleri, Frida Kahlo feminist ile ilgili detaylar haberimizde...

FRIDO KAHLO HAYATI

Frida Kahlo 6 Temmuz 19072de Meksika'da dünyaya geldi. Ressam olan Kahlo, 1929 yılında Diego Rivera ile evlendi. Frida Kahlo feministliğin bir simgesi haline gelmiş ressamdır.

Meksika'nın en büyük ressamlarından kabul edilen Kahlo, bir otobüs kazası geçirir, kazada ağır yaralı olan Kahlo resim yapmaya ozaman başlar.

Bütün acılarını ve ikinci kez evlenmiş olduğu kocası sanatçı Diego Rivera ile olan promlemli ilişikisini tuvallere yansıtmıştır.

Otobüs kazasında fiziksel ve ruhsal yıkım yaşayan Frida Kahlo Kırık Sütun'da adlı eserinde travmasını tamamen yansıtmıştır. Ünlü ressam kendisini omurgası kırık bir dekoratif sütun olarak ifade etmiştir.


Kadife Elbiseli Portre

Frida Kahlo ilk kendi portresini, 1926 yılında 'Kadife Elbiseli Portre' ile sergiledi.



1953 yılında Meksika'da, 47 yaşındayken, ölümünden tam bir yıl önce, kişisel sergisini açmıştır.



Frida Kahlo, ölümünden birkaç gün önce 13 Temmuz 1954'te günlüğüne şunları not düştü: 'Umarım çıkış, kolayı sevindirir ve asla dönmemeyi umarım - Frida' yazmış.

Frida Kahlo'nun ölüm nedeni pulmoner emboli olarak söylendi ve ölmeden bir yıl önce sağ bacağı kangrenden dolayı kesilmişti.

Son Dakika Kültür - Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal