Doğu Ekspresi'ne Yeni Seyehat Hatları Ekleniyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, yerli ve yabancı turist akınına uğrayan Doğu Ekspresi'ni kullanarak seyahat etti. Gezginleri sevindirecek açıklamalarda bulundu.

25.02.2020-13:29 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-14:42)  Doğu Ekspresi'ne Yeni Seyehat Hatları Ekleniyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ'nin tarihi hattında müthiş manzaralarıyla akıllara kazınan Ankara-Kars arası yolculuğa imkan tanıyan Doğu Ekspresi ile Erzurum'dan Sarıkamış'a seyahat gerçekleştirdi.

Ersoy, Ankara'dan hareketle Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum takip ederek Kars'a ulaşan, misafirlerine gün boyunca doğa harikası güzellikleri tecrübe etme imkanı sunan Doğu Ekspresi'ni kullandı.

TCDD'nin imkanlarıyla Ankara-Kars güzergahında hizmete sunulan, sayısız durakta ziyaretçilere eşsiz lezzetleri deneyimleme ve kültürel değerleri tanıma fırsatı sağlayan tarihsel trene olan rağbetin her geçen gün arttığını belirtti.

HER YIL YENİ BİR HAT İLAVE EDECEĞİZ

Doğu Ekspresi'nin mevcut rota üstünde yol alacağını söyleyen Ersoy, "Mevcut ağlardaki uzun süreli seyahatler aslında keyif veriyor. Onlar üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile çalışıyoruz. Bundan sonra her yıl yeni bir hat ilave ederiz diye düşünüyorum." diye konuştu.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal