Bursa Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bursa hakkında ilginç bilgiler, Bursa'nın tanıtımı kısaca, Bursa'nın özellikleri kısaca, Bursa'yı anlatan yazı, Bursa kısa anlatım konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

01.06.2018-15:28 - (Son Güncelleme: 01.06.2018-15:09) Bursa Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bursa hakkında ilginç bilgiler, Bursa'nın tanıtımı kısaca, Bursa'nın özellikleri kısaca, Bursa'yı anlatan yazı, Bursa kısa anlatım detaylar haberimizde...

Bursa, Türkiye'nin dördüncü büyük şehridir. Bursa doğal güzellikleri, bir çok şehire yakın olması nedeni ile yerli - yabancı turistlerin uğrak noktasıdır. Bursa, Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti olmuştur ve tarih kokan bir şehirdir.

Bursa 2016 Dünya Yaşanabilir Şehirler listesinde dünya çapında 28, Tükiye için 1. sırada yerini almıştır. Bursa'nın toplam nüfusu verile göre 2.842.547'dir. Bursa'nın yaşam alanı 10.882 metrekaredir.

BURSA HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER

Bursa binlerce yıllık bir geçmişe sahip olduğu için bilinen en eski arkeoloji kalıntıları Menteşe Höyüğü ve Ilıpnar'dadır. Bu arkeolojik kalıntılar yaklaşık 7 bin yıllıktır.

Bursa surlarının tarihi Osmanlı Devleti'nden öncelerine dayanır. Bu şehir külliye ve türbe bakımından çok zengindir.

Bursa 1960 yılından sonra önemli bir ticarek merkezi haline gelmiştir ve Türkiye'nin en önemli sanayi şehridir.

BURSA'NIN ÖZELLİKLERİ KISACA

Bursa zengin kültürü ve, eşşiz doğası ve güçlü ekonomisi ile Türkiye'nin en güzel şehirlerindendir. Bu şehir Avrupa, Kuzay Afrika ve Rusya ile yapılan ticaret açısından önemli bir konuma sahiptir.

Bursa sadce tarihi, yapıları ve doğası ile değil İskender kebap ve kestane şekeri önemli lezzetlere ev sahipliği yapar. Karagöz gölge oyunları ile geleneklerin yaşatıldığı Bursa'da Uludağ ile dünyaya tanınmıştır.

Son Dakika Kültür - Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal