Baykuş Dövmesi Anlamı

Son yıllarda en çok tercih edilen dövme modelleri arasında yer alıyor. Baykuş, dövmesi ne anlama gelir? İşte detaylar haberimizde...

25.06.2018-10:52 - (Son Güncelleme: 29.04.2019-11:33)

Son yıllarda en çok tercih edilen dövme modelleri arasında yer alıyor. Baykuş, dövmesi ne anlama gelir? İşte detaylar haberimizde...

Baykuş, tarihte ve farklı kültürlerde zengin anlamlara sahip mitolojik bir hayvandır. Baykuş dövmesinin bu kadar sevilme nedeni güçlü sembolik anlamları olmasından kaynaklanıyor. Gece görme yeteneği sayesinde sezgisel güçlerinin kuvvetli olmasından dolayı simgesel olarak bilgeliği temsil eder.

Efsaneye göre Yunan Mitolojisinde Tanrıça Athena, baykuşun gece görme yeteneğinden çok etkilenir ve gece kuşu olan kargayı görevinden alarak yerine baykuşu getirir. Baykuş, Athena'nın göremediklerini görüp Tanrıça'yı her şeyden haberdar eder. Tanrıça'nın baykuşunun adı " Athena Noctua" olarak geçmektedir.

Bazı Orta Doğu ve Uzak Doğu kültürlerinde bir dünyadan başka dünyaya geçen ruhların bekçisi, gözcüsü ve koruyucusu iken;  Mısır, Kelt ve Hint mitolojilerinde yer altı dünyasının bekçisi ve ölülerin koruyucusu olarak bilinmektedir.

Kızılderili kültüründe baykuş bilgeliği ve kutsal bilgilerin kaynağı olarak anlam kazanmaktadır. Ayrıca kızılderililer baykuşun şifa gücü olduğuna inanırlar ve kötü ruhlardan korunmak için kafalarında baykuş tüyü taşırlar.

Afrika ve Avutralya Aborijinlerine göre ise baykuş, sırların habercisi ve şifacıların refakatçisi olarak kabul edilmiştir.

Ortaçağ Avrupası'nda ise ne yazık ki baykuş uğursuzlukla ve cadılıkla ilişkilendirilmiş olup günümüzde dahi bu inanç az da olsa devam etmektedir.

Baykuş dövmesinin anlamı; bilgelik, gizem, sezgisel güçler, bağımsızlık, şifa kaynağı, tek başına güçlü olmak ve sır tutma konusunda güvenilir olmak olarak özetlenebilir.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal