Albert Einstein'ın Dinleri İrdelediği Mektubu 2,9 Milyon Dolara Satıldı

Ünlü fizikçi Albert Einstein'ın inanç kavramını ve dinleri irdelediği mektubu New York'ta yapılan bir müzayede de 2,9 milyon dolara satıldı.

05.12.2018-15:19 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-15:14) Albert Einstein'ın Dinleri İrdelediği Mektubu 2,9 Milyon Dolara Satıldı

Nobel Ödülü sahibi Alman fizikçi Albert Einstein'ın inanç kavramını tartışrtığı ve 'Tanrı mektubu' olarak isimlendirilen 1,5 sayfalık mektubu, New York'taki müzayedede yaklaşık 2,9 milyon dolara satıldı.

Müzayedeyi yapan Christie's satış ücretinin 1 ile 1,5 milyon dolar arasında olmasını tahmin ediyordu. Satın alan kişinin kimliği ise açıklanmadı.

Einstein'ın 1954 senesinde 74 yaşındayken Almanca olarak yazdığı ve felsefeci Eric Gutkind'e hitaben kaleme aldığı mektupta, Tanrı, İncil ve Yahudilik ile alakalı fikirleri var.

Bu mektup, Einstein'ın dini inancı ve dinlerle alakalı fikirlerini en açık biçimde anlattığı metinlerden birisi olarak gösteriliyor.

Einstein mektupta, "Tanrı kelimesi bana insanların zayıflığının bir ifadesi ve ürünü olmanın haricinde hiçbir şey ifade etmiyor… İncil ise kutsal fakat yine de nispeten ilkel efsanelerin bir derlemesi" diyor.

Yahudi halkının bir üyesi olmaktan memnun olduğunu söyleyen Einstein, Yahudilik inancının ise "diğer bütün dinler gibi ilkel batıl inançların vücut bulmuş hali" olduğunu iddia ediyor.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal