Kullananlar hemen çöpe atsın! İçinde onlarca zararlı madde bulunuyor

Günlük hayatta temizlik için en çok kullanılan ürünlerden birisi olan tuvalet kağıdı aslında hiç de göründüğü kadar masum değil. Yapılan bir araştırmaya göre tuvalet kağıdının için onlarca zararlı madde bulunuyor. İşte merak edilenler...

12.09.2022-10:24 - (Son Güncelleme: 12.09.2022-15:50) Kullananlar hemen çöpe atsın! İçinde onlarca zararlı madde bulunuyor

Her evin olmazsa olmazı ürünlerinden birisi olan tuvalet kağıtlarıyla vücudumuzun bir çok bölgesini temizleriz. Bitecek korkusuyla sürekli stoklanan tuvalet kağıdının aslında hiç de göründüğü kadar masum olmadığı ortaya çıktı. Yapılan bir araştırmaya göre tuvalet kağıdının için onlarca zararlı madde bulunuyor. 

Kullananlar hemen çöpe atsın

Türkiye’de milyonlarca insan tarafından kullanılan  tuvalet kağıdı ev, iş yeri, okul, alışveriş merkezleri, kafeler en fazla tüketilen ürünlerden biridir. Fakat bilinenin aksine tuvalet kağıtları sağlık ve hijyen açısından o kadar da yararlı ürünler değildir. 

Tuvalet kağıdı zararları

Firmalar gizliyor

Tuvalet kağıdı her ne kadar bir hijyen ürünü olsa da çoğu firmanın  'ticari sırlar' adı altında içeriğini paylaşmadığı ürünlerden birisidir. Fakat  tuvalet kağıdında yumuşak ve sert olması için tehlikeli bir kimyasal olan 'formaldehit' kullanılmaktadır. Formaldehit, özel bölgeleriniz için tahriş edici bir özelliğe sahiptir. Ayrıca gözünüzün, derinizin ve boğazınızın daha hassas hale gelmesine sebep olur.

İçinde onlarca zararlı madde bulunuyor

Geri dönüştürülmüş tuvalet kağıdı kullanımı bilinçli bir seçim gibi görünebilir, ancak içlerinde endokrin bozucuları olan Bifenol A veya BPA barındırıyorlar. BPA, kimyasal olarak doğurganlık ve rahmin işlevi için önemli olan östrojen hormonuna benzerdir.

Östrojeni taklit ettiği için, BPA üreme problemlerine yol açabilir. Hatta, tıp uzmanlarının bir aile kurmak isteyen kadınlara önerdiği ilk şey BPA'dan kaçınmalarıdır.

Tuvalet kağıdını özel bölgelerinizi temizlemek için kullansanız da, aradığınız temizlik yöntemi bu olmayabilir. Tahrişe sebep olmasının yanı sıra tuvalet kağıdı ile silmek, pisliğe ait mikropları el ve tırnaklarınıza bulaşması demek oluyor. Taharet musluğu, temizlik için daha etkili bir yöntemken cildinizin de tahriş olmamasını sağlar.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal