Küflü çikolata paylaşımına tehdidin ardı arkası kesilmiyor: Patiswiss CEO'su sosyal medyada skandal oldu! Vergi kaçırma iddialarına cevap gelecek mi?

Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun, LinkedIn üzerinden küflü çikolata paylaşımı yapan bir tüketiciye yaptığı tehditkar açıklamalar, sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Bu olay, tüketici hakları, şirketlerin sosyal medya iletişimi ve müşteri ilişkileri konularını tekrar gündeme getirdi.

22.04.2024-10:26 - (Son Güncelleme: 22.04.2024-17:35) Küflü çikolata paylaşımına tehdidin ardı arkası kesilmiyor: Patiswiss CEO'su sosyal medyada skandal oldu! Vergi kaçırma iddialarına cevap gelecek mi?

Bir tüketici, Elif U. adıyla LinkedIn hesabından Patiswiss firmasının CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nu etiketleyerek şu mesajı paylaştı: “Bir heves aldığım kahve eşlikçilerime bakın, küflenmiş çikolataya ilk defa şahit oluyorum. Üstelik son tüketim tarihine daha var. Muhtemelen tedarik zinciri sürecinde muhafaza koşullarında bir problem var.”

Bu paylaşımın ardından, Tunaoğlu'nun cevabı sert ve tehditkar bir tondaydı. CEO, tüketiciye yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim ? Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın… Bir de LinkedIn’de paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın prim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin. Baksana aşağıya ‘çöp’ falan yazanlara. Bizim avukatların marka karalama, marka değeri düşürme vsden neler isteyeceğinden herkes habersiz :):) Ayrıca!!!! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin! Karşında senin dev MİGROS ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasında ki! Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim…”


Bu olay, sosyal medyanın gücünü ve şirketlerin tüketiciye nasıl yaklaşması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun tepkisi, birçok Sosyal Medya kullanıcısı tarafından eleştirilere neden oldu. Tüketici hakları savunucuları, şirketlerin müşteri şikayetlerine daha anlayışlı ve çözüm odaklı yaklaşması gerektiğini vurguladı.


Özür mesajı paylaşıldı

Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, sosyal medyada gündem olan tepki çeken paylaşımlarının ardından bir özür mesajı yayınladı. Tunaoğlu, yaşanan olayın ardından yaptığı paylaşımla ilgili olarak şunları yazarak özür diledi:

“Valla büyük yanlış anlaşılma mı oldu, ben mi yanlış anlattım bilmiyorum. Ama çok özür dilerim sizi de meşgul ettiğim için. Beni biliyorsunuzdur bence. Tek demek istediğim ürünün herkes arkasında bize gönderseniz çözerdik, markaya zarar verecek bir posta gerek yoktu derken… İmla bilgimin gücü de eklenince ben vermişim gibi duruyor. Neyse bizim avukatlar benim içinde bir şeyler düşünecektir. Sonuçta yönetim kurulu ile yönetiyoruz şirketi Razıyım sorun yok. Tek derdim en iyi ürün en iyi fiyat. Son nefesime kadar vazgeçmeyeceğim. Gıda dışı markalarım, girişimlerim dahil. Sevgilerimle.

Şimdiden imla ve yazım yanlışlarım için özür dilerim, Sosyal Medya uzananlarımın mesai saatleri dışında çalıştırmak istemiyorum:( Zaten olanlara eminim çok üzüldüler. Düzelteceklere, bana koşulsuz, ücretsiz eğitim vereceklere de teşekkür ediyorum.”


Yaşanan kaosun ardından yeni bir iddia ortaya çıktı

Bağımsız gazeteci Gökhan Özbek, Patiswiss ve Elif Aslı Yıldız’ın vergi kaçırdığını iddia ederek, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu PatisWiss ve Elif Aslı Yıldız ‘ın sıradışı büyümesinde kafama yatmayan onlarca soru oldu…

Sadece bir pastaneci kızın 3,5 yılda 250 milyon dolara ( 8,125,000,000 TL ) ulaşan cirosu ve bir işçi kadar vergi vermemesi… ( 41,000 TL vergi)

Gece boyu araştırıyorum da şok oldum…

Elbet de yazacağız. Kurumlardan da resmi bilgileri alalım….

Yalnız bu fotoğrafı asla unutmayın. Her şey 1 Kasım 2014’de evdeki fırından yeni çıkan bu kek fotoğrafı ile başladı.

Onlarca soru işareti ile dolu yazımız bugün burada…

Takipte kalın…”



Zincir marketler ürünleri tek tek kaldırmaya başladı

Yaşanan skandal sonrası Migros, CarrefourSA ve BİM gibi zincir marketler Patiswiss ürünlerini kaldırmaya başladı.

Elif Aslı Yıldız Kimdir ?

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, Ankara'da kurulan Patiswiss çikolata markasının kurucusu ve CEO'sudur. Elif Aslı Yıldız, Ankara'da başladığı profesyonel kariyerine elektrik elektronik mühendisi olarak adım atmış bir girişimciydi. Ancak kariyer yönünü değiştirerek, şehirdeki küçük bir pastaneyi satın alıp, burayı bir çikolata üretim merkezi haline getirdi. Yıldız'ın bu girişimi, zamanla Patiswiss Çikolata markası altında, küresel bir başarıya ulaşacak bir işletmeye dönüştü.

Patiswiss markası, başlangıçta sadece Ankara'daki bir dükkanla sınırlı iken, şimdi 35 ülkeye çikolata ihracatı yapıyor. Elif Aslı Yıldız'ın liderliğindeki şirket, ABD, Rusya ve İngiltere başta olmak üzere, dünya genelinde birçok ülkeye ürünlerini satıyor. Şirketin yurt içi ve yurt dışı pazarlarda sürekli büyüme göstermesi, onun stratejik ve yenilikçi iş modelinin bir göstergesi.

Bugün Patiswiss, 450'den fazla ürün çeşidi ile tüketicilere sunulan geniş bir çikolata yelpazesi sunuyor. Bu ürünler, 12 ana kategoride sınıflandırılıyor ve her biri, zengin tatları ve üstün kalitesi ile tanınıyor. Yıldız'ın işletmesi, bu çeşitlilikle hem yerli hem de uluslararası müşterilerin damak zevkine hitap ediyor.

Patiswiss’in işçiye tutumu gündem oldu

Çikolata sektöründe önemli bir yere sahip olan Patiswiss'in CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun, sendikalı işçileri işten çıkardığı ve küflü ürün paylaşan bir yurttaşı tehdit ettiği olay, kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu. Tunaoğlu'nun sendikalı işçilerin işten çıkarılmasına dair aldığı karar, iş dünyası ve Sosyal Medya kullanıcıları tarafından sert bir şekilde eleştirildi. İşten çıkarılan işçilerin sendikal haklarını kullanmalarına rağmen işlerine son verilmesi, sendikal hakların ve işçi haklarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gündeme getirdi.

Sosyal Medya üzerinden yaşanan tepkilerin ardından Tunaoğlu'nun yaptığı açıklamalar da tartışmalara neden oldu. Tunaoğlu, sosyal medyadan gelen tepkilere "Önce Allah, sonra devlet, hukuk ve Cumhuriyet çalışanın ve doğrunun yanında şükür" şeklinde bir yanıt verdi. Bu açıklama, işten çıkarılan işçilere ve genel olarak işçi haklarına verilen önemi sorgulatan bir durum yarattı. Daha sonra Tunaoğlu'nun küflü ürün paylaşan bir tüketiciye yönelik tehditkar açıklamaları da olayın boyutunu daha da büyüttü. Tunaoğlu'nun bu tür tepki ve açıklamaları, şirketin tüketicilere ve çalışanlara nasıl bir yaklaşım sergilediği konusunda soru işaretleri oluşturdu.

İstifa geldi

Yaşanan tüm bu olayların ardından gündeme oturan ve raflardan tek tek kaldırılan markanın çok konuşulan CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun istifa ettiği haberi duyuruldu. 

elif aslı yıldız



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal