Küçükçekmece'de korkunç olay! Üniversite binası çöktü olay yerine çok sayıda ekip geldi

İstanbul Küçükçekmece'de meydana gelen olay yürekleri ağıza getirdi. Arel Üniversitesine ait bina çöktü 6 apartman ve öğrenci yurdu boşaltıldı.

24.10.2022-08:39 - (Son Güncelleme: 24.10.2022-08:39)

İstanbul Küçükçekmece'de yan tarafındaki konut inşaatında istinat duvarının çökmesi nedeniyle Arel Üniversitesi binasında çatlaklar oluştu. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, AFAD, polis ve zabıta ekipleri sevk edildi. İncelemenin ardından üniversite binası boşaltıldı. Hafriyat kamyonlarıyla çukur doldurularak çökmenin önüne geçmeye çalışıldı. Ancak özel üniversitenin 3 katlı binası gece saatlerinde çöktü, ana binada da büyük hasar oluştu. Yakında bulunan 6 apartman ve bir yurt binası da boşaltıldı.

Yapılan ilk incelemenin ardından duvarında çatlaklar oluşan üniversite binası tedbir için boşaltıldı ve etrafına şerit çekildi. İstinat duvarını doldurmak için hafriyat çalışmaları devam ederken, üniversite tedbir amaçlı bir süreliğine uzaktan eğitime geçtiğini duyurdu.

Büyük bir hasar meydana geldi 

Olay yerini incelemek için gelen Arel Üniversitesi Rektörü Ercan Yegez, "Binaya giriş şu anda yasaklanmış durumda. Her türlü çaba sergileniyor, şu anda bekliyoruz." dedi. Hafriyat kamyonlarıyla çukur doldurularak binada çökmenin önüne geçmeye çalışıldı. Ancak şantiye sahasının yanındaki özel İstanbul Arel Üniversitesinin 3 katlı binası gece saatlerinde çöktü. Üniversitenin ana binasının bir köşesinde de büyük hasar meydana geldi.

Ceyda Bıyıklıoğlu
ceydabiyiklioglu@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal