Küçük Hakan cömertliğiyle gönülleri fethetti! "Gidip gelen yiyor, mutlu oluyorum"

Sivas'ta hayatını sürdüren 9 yaşındaki Hakan Koçak, yoldan geçen kişilerin bahçelerindeki vişneleri gördükleri zaman canlarının çektiğini düşündü ve alkışlanacak bir harekete imza attı. Küçük Hakan, canı çeken herkesin çekinmeden vişnelerden yiyebilmesi için bahçeye "Göz hakkı helaldir" yazılı bir kağıt astı.

15.07.2022-16:04 - (Son Güncelleme: 15.07.2022-16:04) Küçük Hakan cömertliğiyle gönülleri fethetti! "Gidip gelen yiyor, mutlu oluyorum"

Sivas'ta hayatını sürdüren 9 yaşındaki Hakan Koçak, yoldan geçen kişilerin bahçelerindeki vişneleri gördükleri zaman canlarının çektiğini düşündü ve alkışlanacak bir harekete imza attı. Küçük Hakan, canı çeken herkesin çekinmeden vişnelerden yiyebilmesi için bahçeye "Göz hakkı helaldir" yazılı bir kağıt astı. Astığı yazıyı görenlerin rahatlıkla vişne yiyebildiklerini söyleyen Hakan, bu durumdan ne kadar mutlu olduğunu anlattı.

"Gidip gelen yiyor, mutlu oluyorum"

Küçük Hakan, etraftan geçenlerin vişnelerinden yediklerini görünce çok mutlu olduğunu söyleyerek,  “Dışardaki ağaçta vişne türedi, göz hakkı olduğu için ‘göz hakkı helaldir’ yazmak aklıma geldi. Bende dedemle beraber yazdım. ‘Göz hakkı helaldir’ yazdık. Gidip gelen yiyor, mutlu oluyorum” dedi.

 sivas

"Çok bonkör, gelene geçene vişne veriyor"

Torununun elinin çok açık olduğunu söyleyen dede Fikri bey, “Çok bonkör, gelene geçene vişne veriyor. Bir yazı yazalım herkesin nefsi siniyor, rahat rahat yesin dedik. Görenler tereddütsüz alıp yiyor. Yiyenler alsın yesin helaldir. Alsak mı almasak mı bir şey olur diyorlardı ama şimdi tereddütsüz alıyorlar. Torunum çok bonkör, Sivas yiğidosu” sözleriyle torunuyla gurur duyduğunu anlattı.

 sivas

Türkiye'de ikram etmenin önemine değinen Hakan'ın babası Lokman bey, “Yolda geçen insanların gözü görüyor. Gördüğü zamanda nefsi siniyor, canı istiyor. Bizim Türk töremizde de ikram vardır, bağından bahçesine, komşusuna, yoldan geçen insana ikram etmek ister. Bizde ona istinaden oğlum dedi ki, “Baba bir tabela asalım’ dedi ,‘Göz hakkı helaldir’ yazısı yazdı. Yiyen insan rahatlıkla yesin aklına bir şüphe gelmesin diye oraya astık” dedi.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal