Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir? Afyon valisi olarak atanan Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir?

Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 10 ilde 10 valinin görevine son verildi. 20 ilde ise valiler değişti. Afyonkarahisar'a Vali olarak atanan Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir?

12.05.2022-15:27 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-15:27) Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir? Afyon valisi olarak atanan Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir?

Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Cumhurbaşkanlığı bugün Resmi Gazete Vali ataması kararnamesini yayınladı. 10 ilde Valilerin görevi sonlandı. 20 ile ise valiler atandı. Peki Afyonkarahisar Valisi olarak atanan Kübra Güran Yiğitbaşı kim? Detaylar haberimizde..

Yeni Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir?

1979 doğumlu olan Kübra Güran Yiğitbaşı Ankara üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun olmuştur. İstanbul' da ticaret üniversitesinde Psikoloji alanında çalışmalar yaptı. Daha sonra ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde, "İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı" tezi ile doktora yapmıştır.

Doktorasını tamamlayan Kübra Güran Yiğitbaşı Marmara Üniversitesinde kalıp Öğretim üyesi ve Doçent olarak görev almıştır. Bunların dışında Üniversite de Dekan yardımcılığı, Fakülte kurul üyeliği, Ana bilim başkanlığı ve Kurumsal iletişim koordinatörlüğü gibi görevlerde almıştır.
Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir?

15 Temmuz'da Ülkemizde gerçekleşen darbe girişiminde kadınların rolünü anlatan kısa film çekmiş ve Boğaziçi film festivalinde, Trt belgesel kanalında yayınlanmıştır.

2019 yılında ise Basın ilan Kurumu, Genel Kurul temsilcisi olarak görevinin başına geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görevini sürdüren Kübra Güran Yiğitbaşı Afyonkarahisar'a vali olarak atanmıştır. Özel hayatında ise evli ve 3 çoçuk sahibidir.

Hazal Altıparmak
hazalaltiparmak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal