Kronik yorgunluğa iyi gelen kahve tarifi: İki kaşığı bile anında etki gösteriyor

Hızlı tükettiğimiz ve yaşadığımız dijital çağın en çok şikayet edilen problemi, şüphesiz ki yorgunluk. Kronik yorgunluk olarak adlandırılan, sürekli hissedilen yorgunluk, kişinin vücut direncini düşürdüğü için hastalıkların artmasına da neden oluyor. Ancak sizin için hazırladığımız kahve karışımı ile kronik yorgunluktan anında kurtulacaksınız. Nasıl mı? İşte detaylar…

14.04.2022-09:28 - (Son Güncelleme: 14.04.2022-09:28)

Çağımızın en sık görülen problemlerinden biri geçmek bilmeyen yorgunluk. Günlük yaşantıyı oldukça kötü etkileyen bu kronik yorgunluk, vücut direncini düşürdüğü için aynı zamanda bir çok hastalığa da neden oluyor. Peki bu kronik yorgunluktan nasıl kurtulacağız? İlaç kullanmak gerekiyor mu? Diye merak edenlere, doğal bir tarif hazırladık. Bu tarifle, yorgunluğa veda edeceksiniz.

Yorgunluğu ortadan kaldıran kahve karışımı 

Güne kahve içmeden başlayamayanlar için harika bir tarif hazırladık. Bu tarifle beraber hem günlük kahve keyfinizi yapacaksınız hem de gün çok daha dinamik başlayacaksınız. Nasıl mı? Kahvenize iki kaşık portakal suyu ekleyerek. Biraz garip gelebilir ama bu mükemmel karışımın etkilerini gördüğünüzde inanamayacaksınız. 

Portakal suyu kahve karışımı nasıl yapılır?

Portakalın faydalarını sayamaya gerek yok, hepimiz biliyoruz. İçinde doğal şeker bulunan portakal, acı kahve ile birleştiğinde ağızda güzel tat bırakan bir hal alıyor. Yapımı da oldukça kolay olan bu tarif, evdeki malzemelerle kolayca yapılabilir.

Bu karışım için ihtiyacının olan iki şey var biri portal suyu bir de kahve. Portakal suyunu hazır kullanabilirsiniz ama tavsiyemiz taze sıkılmış olmasıdır. Portakal suyunuzu hazır ettikten sonra kendinize şöyle sert bir kahve demleyin. Evde kahve makinanız bulunuyorsa kapsül veya toz olarak hazırlayacağınız espressonun yanında satın alacağınız bir moka pot da kullanabilirsiniz. Tüm bu seçeneklere ek olarak marketlerde satılan hazır cold brew kahvesi de işinizi görecektir. Ayrıca hazırladığınız karışıma buz ekleyerek yazın serinletici bir içecek haline de getirebilirsiniz. 

Hazırlanışı

2 shot espressonuzu hazırlayın.

Buz kullanacaksanız önce buzları bardağınıza yerleştirin.

Püf noktası Espresso dışında bir kahve ile karışımı kullanacaksanız portakal suyunun üzerine kahveyi eklemek için kaşık kullanın. Bu sayede portakal suyu ile karışmasını önleyebilirsiniz.

Kahve portakal suyu karışımı zararlı mı?

Portakal suyu ve kahve karışımının faydaları

Kahve bildiğiniz üzere metabolizmayı hızlandıran ve yağ yakımını kolaylaştırır, içine eklediğimiz iki kaşık portakal suyu ise C vitamini takviyesi sağlar. Vücudun yağ yakmasını, iştahın azalmasını ve hücre yenileyici etkisinden yararlanarak dinç kalmayı sağlayan kahve, obezite ve kronik yorgunluğa karşı oldukça etkili. Portakalın faydaları ile de birleşince detoks etkili sağlıklı bir içecek oluyor.

Zararı var mıdır?

Kahve ve portakal suyunu bir arada kullanmak, mideyi rahatsız edebilir diye düşünebilirsiniz ancak bu iki karışım hemen hemen hergün özellikle kahvaltıda kullandığımız şeyler. Eğer bugüne kadar kahve ve portakal suyu kullanırken herhangi bir sorun yaşamdıysanız, bu karışımla da bir sorun yaşamazsınız. 

Ancak bu tip içeceklerin mide hastalığı veya hassasiyeti bulunan kişiler için uygun olmadığını belirtmekte fayda var. Ülser gibi bir mide rahatsızlığına sahipseniz tüketmeden önce doktorunuza danışmanız daha sağlıklı olacaktır.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal