Kriz giderek derinleşiyor: Çoğu sektörde eleman sorunu yaşanıyor

Birçok sektörde eleman problemi yaşanıyor. İşverenler, İŞKUR’a temizlik görevlisi, garson, komi, satış temsilcisi gibi alanlarda iş ilanı açarken, eleman talebi 127 binin üzerinde çıktığı ifade edildi.

28.04.2023-11:19 - (Son Güncelleme: 28.04.2023-11:19)

Milyonlarca kişinin iş aradığı Türkiye’de diğer yandan eleman açığı problemi de yaşanıyor. Çarşı ve pazarlarda eleman ilanları her yeri sararken, ara eleman talebinin 127 bine ulaştığı kaydedildi. Bu sayının 26 bininin vasıfsız işçi ilanlarına ait olduğu bildirildi. Birçok işletme sahibi durumun yüksek maaş beklentisinden kaynaklandığını ifade etti.

Eleman talebi 127 bine ulaştı

Kimi maaşı yeterli bulmuyor, kimi çalışma saatlerini beğenmiyor. Birçok sektörde ara eleman açığı yaşanıyor. Temizlik görevlisi, garson, komi, satış temsilcisi... İşverenler, İŞKUR'a bu iş kolları için başvurdu. Ara eleman talebi 127 bine ulaştı. 

İŞKUR eleman açığı

İŞKUR, 26 bin kadroyla en çok vasıfsız işçi arıyor. Temizlik görevlisi ihtiyacı da büyük. İŞ-KUR'a yapılan taleplerin 3 bini ise satış elemanı arayanlardan oluşuyor. İstanbul Beşiktaş'ta birçok kafe ve mağazanın vitrinlerinde eleman arandığına dair ilanları görmek mümkün.

Sorunun kaynağı yüksek maaş beklentisi

Show Haber'in haberine göre birçok işletme sahibi durumun yüksek maaş beklentisinden kaynaklandığını, kendilerinin bunu karşılayamadıklarını ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal