Kritik YAŞ Toplantısı Sona Erdi! İşte Detaylar...

Yüksek Askeri Şura toplantısı bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti. Kritik toplantıya Başkan Erdoğan liderlik etti. Toplantıda Kuvvet Komutanlarının son durumları değerlendiriliyor, terfi ve atamalar ele alındı.

04.08.2021-14:53 - (Son Güncelleme: 04.08.2021-20:48) Kritik YAŞ Toplantısı Sona Erdi! İşte Detaylar...

Saatler 12.20'yi gösterirken Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve YAŞ üyeleri Külliye'de toplantıya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Yüksek Askeri Şura toplantısı başladı. Beştepe'deki basına kapalı toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Kritik toplantının gündemi terfiler ve atamalar oldu. Kuvvet Komutanlarının son durumu da toplantıda değerlendirildi. 

YENİ TERFİLERLE 240 OLAN AMİRAL ve GENERAL SAYISI 266'ya YÜKSELDİ

Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü, Bugün yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısında TSK'nın yeni komuta kademesi belli oldu. Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlarının görev süresi 1 yıl uzatıldı. Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı ise Musa Avsever oldu. Yeni terfilerle 240 olan amiral ve general sayısı da 266'ya yükseldi.

YENİ KARA KUVVETLERİ KOMUTANI MUSA AVSEVER OLDU

Yüksek Askeri Şura toplantısında TSK'nın yeni komuta kademesi belli oldu. Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlarının görev süresi 1 yıl uzatıldı. Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı ise Musa Avsever oldu. 

YAŞ'ta alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı.  Onaylanan kararları Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı.

Buna göre; 

- Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar yaş haddi nedeniyle emekliye sevk edildiğinden 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atandı.

- Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın görev süresi YAŞ kararıyla 1 yıl uzatıldı.

- 30 Ağustos 2021 tarihinden geçerli olmak üzere 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 56 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

- 44 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 320 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatıldı.

- 240 olan amiral ve general sayısı 266 yükseltildi.

SARIKLI AMİRAL EMEKLİ EDİLDİ

Emekliye sevk edilen amiraller arasında cübbe ve sarıklı görüntüleri basına yansıyan Tuğamiral Mehmet Sarı'nın da olduğu öğrenildi.

DÜNDAR İÇİN EMEKLİLİK KARARI

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, alınan karar doğrultusunda yaş haddinden emekliye sevk edildi.

Dündar, FETÖ'nün 15 Temmuz kanlı darbe girişimi gecesi Erdoğan’ın Marmaris’ten ayrılarak İstanbul'a gelmesi, güvenliğinin sağlanması ve sonraki süreçte önemli bir rol oynadı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE YAŞ ÜYELERİ ANITKABİR'DE

Toplantı öncesi YAŞ üyeleri Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan Atatürk mozalesine çelenk bıraktı. Erdoğan'ın Atatürk mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Heyet, Mozoleye çıkan merdivenin önünde fotoğraf çektirdikten sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ'Nİ İMZALADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı; ' Aziz Atatürk, Yüksek Askeri Şura üyeleri olarak 2021 yılı toplantısı vesilesiyle bir kez daha huzurunuzdayız. Türkiye Cumhuriyeti'ni işaret ettiğin şekilde muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Tüm dünyayı derinden sarsan koronavirüs salgınına rağmen Türkiye, ekonomiden savunmaya, üretimden sağlığa kadar pek çok alanda önemli başarılara imza atmaktadır. Bu süreçte Türk Silahlı Kuvvetleri, yurt içinde ve yurt dışında icra ettiği başarılarla operasyonlarına, milletimize güven aşılamak suretiyle devam ediyor. Ruhun şad olsun.'

ORGENERAL GÜLER'İN DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

YAŞ toplantısında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in görevine devam etmesi bekleniyor. Güler, yaş haddini ve bekleme süresini henüz doldurmadı.

ÜMİT DÜNDAR'IN DURUMU DEĞERLENDİRİLECEK

Toplantıda bir diğer görüşülecek konu Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın emekliliğe sevki olacak. Dündar görev süresi ve yaş haddini doldurdu. Dündar göreve devam mı edecek yoksa emekli mi olacak, toplantıdan sonra belli olacak.


HAVA VE DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLARININ GÖREV SÜRESİ UZATILDI MI?

Geçen yılki Şura'da görev süreleri birer sene uzatılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile ilgili karar verilecek.

EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ: TERFİLER VE ATAMALAR

YAŞ toplantısının en önemli gündem maddesi atamalar ve terfiler olacak. YAŞ kararları kapsamında bazı korgenerallerin de bir üst rütbeye terfi etmesi bekleniyor. Diğer yandan da drosuzluktan emekliye sevk edilecek olanların durumları da görüşülerek karara bağlanacak.


YAŞ TOPLANTISINA KİMLER KATILDI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık edeceği kritik YAŞ toplantısına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma, Adalet, Dışişleri, İçişleri, Hazine ve Maliye, Milli Eğitim Bakanları ile Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları katıldı. YAŞ'ta alınacak kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından uygulamaya konulacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal