Kritik Kabine Toplantısı bugün yapılacak: Ana gündem ekonomi olacak! Dış ilişkiler de masada

Son ayların en yoğun gündemli Kabine Toplantısı bugün yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda ana gündem ekonomi ve dış ilişkiler olacak. Detaylar haberimizde...

22.08.2022-09:20 - (Son Güncelleme: 22.08.2022-11:52)

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine Toplantısı, bugün yeniden toplanacak. Beştepe’de yapılacak olan kritik toplantıda ana gündem maddeleri Rusya Ukrayna savaşının son gelişmeleri, Karadeniz’deki tahıl koridoru, Merkez Bankası’nın faiz kararının piyasaya etkileri gibi konular olacak. Bugünkü Kabine Toplantısı’nın son zamanların en yoğun toplantısı olacağı tahmin ediliyor. 

Ana gündem ekonomi

Kabine Toplantısı’ndaki ana gündem maddesinin Türkiye’deki yüksek enflasyon ve Merkez Bankası’nın faiz kararının piyasaya etkileri olması bekleniyor. 

Bugün öğleden sonra başlaması beklenen Kabine Toplantısı’nda alınacak olan kararlar akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Kabine Toplantısı

Dış ilişkiler de masada

Bugünkü toplantıda iç ve dış siyasetteki gelişmeler masaya yatırılacak. Özellikle İstanbul’da imzalanan tahıl koridoru anlaşmasının son durumu hakkında detaylı bir sunum yapılacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Rusya ve Ukrayna liderleriyle yapılan görüşmelerin detayları da konuşulacak. İsrail ile normalleşme süreci ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler de Kabine'nin gündeminde olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal