Kripto parada hareketlilik yoğunlaştı: Bitcoin tarihi zirvesini yeniledi

Kripto para piyasasında yaşanan hareketlilik yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Bitcoin’in 73 bin dolar seviyesine gelerek tarihi zirvesini yenilemesi dikkat çekti. İşte detaylar…

19.03.2024-10:18 - (Son Güncelleme: 19.03.2024-17:07)

Kripto para sektörünün lokomotifi Bitcoin’in üst üste 7. ayda da yükselerek 73 bin dolara ulaşması sonrasında yatırımcıların heyecanı arttı. Dün 3 bin dolarlık bir değer kaybı yaşayan Bitcoin’in genel yükselişiyle beraber kripto para piyasasının toplam hacmi 3 trilyon dolara ulaştı.

Bitcoin tarihi zirvesini yeniledi

Haber7’nin yer verdiğine göre; Bitcoin fiyatındaki bu artışta, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylanmasıyla yatırımcıların spot Bitcoin ETF'lerine olan ilgisinin artması dikkat çekiyor. Ayrıca, teknoloji hisselerindeki olumlu seyir de kripto para birimlerine destek oluyor.

Nisan ayı, Bitcoin yarılanma (halving) sürecinin gerçekleşeceği önemli bir dönem olacak. Bu yarılanma sürecinin, kripto para birimlerinin fiyatındaki artışı hızlandırması beklenirken, bazı uzmanlar yarılanma sonrasında bir duraklama dönemine girilebileceğini öngörüyor. Yarılanma her 4 yılda bir meydana gelir ve Bitcoin madencilik ödülünü yarıya indirir, böylece piyasaya giren Bitcoin arzı azalır. Talebin sabit kalması veya artması durumunda ise fiyatlar yükselir.

Fed’in sinyalleri yükselişi destekliyor

Ayrıca, ABD Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası gibi önemli merkez bankalarının bu yıl faiz indirimlerine başlayacağına dair sinyaller, Bitcoin'in değerindeki artışı destekliyor.

Kripto parada hareketlilik yoğunlaştı: Bitcoin tarihi zirvesini yeniledi

Bitcoin ve altın arasında, sınırlı arzları ve enflasyondan korunma gibi benzer özellikler bulunmaktadır. Ancak, Bitcoin'in gelecekte altının yerini alıp alamayacağı tartışmalı bir konudur. Bazı uzmanlar Bitcoin'i altına rakip veya alternatif bir enstrüman olarak görmemekte, ancak diğerleri Bitcoin'in geleceğin önde gelen yatırım aracı olacağını öngörmektedir. Kurumsal yatırımcıların artan ilgisi, bu öngörüyü desteklemekte; ancak yatırımcı davranışları, Bitcoin'in henüz yaygın bir yatırım aracı olmaması, kültürel alışkanlıklar ve toplumsal kabul gibi faktörlerle birlikte değerlendirilmelidir. Bu nedenle, Bitcoin'in altının yerini alması birkaç nesil sonra gerçekleşebilir.

Bazı uzmanlara göre, Bitcoin'in 2025 yılı sonunda 200 bin dolar seviyelerine ulaşabileceği konuşulmaktadır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal