06.07.2021-12:58 (Son Güncelleme:06.07.2021-12:58)


1

50 Cent

50 Cent

50 Cent olarak tanınan Curtis James Jackson, dünyaca tanınan ve oldukça ünlü bir rapçi. Rap kariyerinin yanında oyunculuk ve girişimcilikle de uğraşıyor. 2014 senesinde çıkarmış olduğu 'Animal Ambition' albümünün ücretini Bitcoin olarak aldı. 50 Cent'in almış olduğu Bitcoin'lerin değeri 2017 yılında 7.5 milyon dolara kadar yükseldi.



2

Amitabh Bachchan

Amitabh Bachchan

Ünlü Bollywood oyuncusu Amitabh Bachchan'ın geçmiş olduğumuz iki yıl içerisinde oğlu ile birlikte Bitcoin'e 250 bin dolar yatırım yaptığı biliniyor.



3

Auston Kutcher

Auston Kutcher

Aktör olan Auston Kutcher, aynı zamanda da girişim fonu olan A-Grade Investments'ın kurucu ortağı. Kutcher, girişimi adına Bitcoin'e 12 milyon dolar yatırım yaptı. Bitcoin hakkındaki incelemeleri sayesinde de yatırımlarından iyi sonuç aldı.



4

Bill Gates

Bill Gates

Hepimizin tanıdığı Bill Gates Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanlarından biri. Gates'in Bitcoin kullandığı biliniyor.



5

Björk

Björk

Popüler şarkıcı Bjork, şarkılarıyla milyonları etkiliyor. Bitcoin yatırımlarına da ilgi gösteren şarkıcı takipçileri ile kripto para birimleriyle ilgili bilgilerini paylaşıyor.



6

Cameron and Tyler Winklevoss

Cameron and Tyler Winklevoss

2008 Pekin Olimpiyatları'nda yer alan ikizler, Mark Zuckerberg'in Facebook fikrini onlardan çaldığını iddia ediyor. Ünlü ikizler, Bitcoin'in değeri oldukça düşük bir seviyedeyken bu kripto para birimine yatırım yaptılar. 2017 senesinde, bir Bitcoin'in değerinin 11 bin dolara yükselmesi neticesinde dünyanın ilk Bitcoin milyarderleri oldular.



7

Dave Carlson

Dave Carlson

MegaBigPower Company'nin kurucusu olan Dave Carlson, Bitcoin madenciliği yaparak 35 milyon dolar değerinde bir servete sahip oldu. Carlson, 2016 senesinde Bitcoin madenciliği ile ayda 8 milyon dolar kazandığını ifade etti.



8

Floyd Mayweather Jr.

Floyd Mayweather Jr.

Ünlü boksörün pek çok kripto para birimine yatırım yaptığı biliniyor. Kendisinin de kripto para alanında çalışan bir start-up ile işbirliği bulunuyor.



9

Jered Kenna

Jered Kenna

Jered Kenna Bitcoin'e yatırım yapmaya başlayan ilk kişiler arasında bulunuyor. Kendisi bir Bitcoin'in değeri 20 cent iken Bitcoin almaya başladı ve şu anda kendisinin 30 milyon dolarlık bir serveti olduğu biliniyor.



10

Mike Tyson

Mike Tyson

Boksör Mike Tyson, Bitcoin Direct ile işbirliği yaparak bir Bitcoin cüzdanı piyasaya sürdü. Bu sanal cüzdan sayesinde kullanıcılar, Bitcoin alıp satabiliyor ve Bitcoin'i depolamak için bu cüzdanı kullanabiliyor.



11

Nargis Fakhri

Nargis Fakhri

Nargis Fakhri, Bollywood filmlerindeki rolleri ile tanınan bir oyuncu ve modellik de yapıyor. Fakhri, Bitcoin'e olan ilgisini ve yapmış olduğu yatırımları sosyal medya hesaplarından duyuran ünlülerden bir diğeri.



12

Nas

Nas

Amerikalı bir rapçi ve aktör olan ünlü isim Nas, menajeri Aymen Anthony Saleh ile birlikte Bitcoin'e 25 milyon dolar yatırım yaptı. Bunun yanında da 40 start-up şirkete yatırım yaptığı iddia ediliyor.



13

Ranganathan Madhavan

Ranganathan Madhavan

Ranganathan Madhavan, pek çok farklı türdeki filmde yer alan tanınmış bir aktör. Madhavan da Amitabh Bhardwaj sayesinde kripto paraya ilgi göstermeye başlayan isimlerden biri.



14

Richard Branson

Richard Branson

Virgin Grup şirketinin kurucusu ünlü İngiliz milyarder Sir Richard Branson da Bitcoin yatırımları ile bir hayli ilgileniyor. Branson'ın Bitcoin'e 30 milyon dolara yakın yatırım yapmış olduğu biliniyor.



15

Richard Sherman

Richard Sherman

NFL oyuncusu Richard Sherman bir röportajda, kripto para ile ilgilenmeye başladığında ilk olarak ürün satışı yapmak için Bitcoin'i bir ödeme yöntemi olarak kullandığını ifade ediyor. Kendisinin Bitcoin yatırımıyla ilgilendiği de biliniyor.



16

Shilpa Shetty

Shilpa Shetty

Büyük bir hayran kitlesine sahip olan Bollywood oyuncusu Shilpa Shetty, Bitcoin hakkında paylaşmış olduğu tweetler ile kripto para birimine yatırım yapma konusundaki ilgisini takipçileri ile de paylaştı. Amitabh Bhardwaj'ın yardımıyla Bitcoin'e nasıl yatırım yapılacağını öğrendiğini söylüyor.



17

Snoop Dogg

Snoop Dogg

Dünyaca ünlü bir başka rap sanatçısı Snoop Dogg, kripto para birimlerine yeni ilgi göstermeye başlayan isimlerden biri. Snoop Dogg bir etkinlikten kazandığı 55.500 dolar değerindeki kripto parayı çocuklara yönelik futbol organizasyonu için kullandı.



18

Yifu Guo

Yifu Guo

Yifu Guo Bitcoin madenciliği yapan ilk isimlerden biri. 2012 yılında bu konu hakkında çalışan bir şirketin kurulmasına yardımcı olan Guo şirketten bir yıl sonrasında da ayrıldı. Yifu Guo, Bitcoin madenciliği ile 5 milyon dolar kazanan ilk kişi oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR