Kripto Para Piyasası İçin Önemli Gelişme: Rusya'dan Kripto Para Birimlerine Şartlı İzin!

Rusya, kripto para birimlerini yasaklama fikrini reddetti ve bunun yerine onları Rusya'nın finansal sistemine entegre etmeye çalışma planını yapmış oldukları basın açıklamasıyla duyurdu. İşte detaylar...

09.02.2022-11:53 - (Son Güncelleme: 09.02.2022-14:02)

Tüm dünyayı kasıp kavuran Bitcoin, son günlerde büyük yükseliş kat etti. Yaşanan olumlu gelişmeler kripto para piyasasını canlandırdı. Şimdi ise Rus hükümeti, kripto para birimlerini düzenleyen yasalar için bir perspektif benimsedi. Yeni politikanın amacı ise, özel yatırımcıların haklarını güvence altına alırken ve dijital varlıkların suçu finanse etmek için kullanılmasını engellerken dijital belirteçleri Rusya'nın finansal sistemine entegre etmek.

DİJİTAL PARA BİRİMLERİNİN GELECEĞİ BELİRLENDİ

Moskova'nın resmi basın servisi tarafından yapılan açıklamada, 'Hükümet, Rusya'daki dijital para birimlerinin geleceğini belirledi.'dedi ve şu şekilde devam etti, 'Bu tür finansal varlıkların dolaşımı ve özel yatırımcıların haklarının korunması, profesyonel piyasanın tüm katılımcıları için katı yükümlülüklerle devlet tarafından düzenlenecek' açıklamasında bulundu. 

Yapılan açıklamaya göre, tüm düzenleyici mekanizmalar yerine getirildiğinde, kripto para birimleri mevcut finansal sisteme etkin bir şekilde entegre edilecek.


PLATFORMLARIN YOĞUN BİR ŞEKİLDE DÜZENLENMESİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Yatırımcıları 'nitelikli' veya 'niteliksiz' kategorilerine ayırmanın yanı sıra plan, kripto değişim mekanizmaları ve platformlarının yoğun şekilde düzenlenmesini düşünülüyor.

Kripto para için gerçek anlamda para birimlerinin alım satımına sadece kripto para birimi işlemlerini izleyebilen, bunlara katılan kişileri tanımlayabilen ve beş yıl boyunca işlemlerin kayıtlarını tutabilen özel bir sisteme kayıtlı lisanslı bankalar aracılığıyla izin verilecek. Yabancı kripto borsalarının, kayıtlı oldukları ülkede lisanslı olmaları ve Rusya'da bir temsilcilikleri olması koşuluyla Rusya'da faaliyet göstermesine izin verilecek.

KRİPTO PARA PİYASASI 2 TRİLYON DOLARI AŞTI

Kripto para birimlerinin genelinde gerçekleşen yükseliş hareketiyle birlikte piyasanın toplam değeri 2 trilyon doları aştı. Öğleden sonra gerçekleşen kayıpların etkisiyle birlikte dijital varlıkların toplam sermaye değeri 1.95 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal