Kreş Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile, Çalışma ve Hizmetler Bakanlığı annelere sağlanan kreş yardımı fiyatı açıklandı. Peki, kreş yardımı parası ne kadar? Kreş yardımı başvurusu nasıl yapılır?

03.06.2021-19:11 - (Son Güncelleme: 03.06.2021-19:11)

Hem çocuk sahibi olup hem de çalışma hayatına devam eden kadınların en büyük problemlerinden birisi de kendileri çalışırken çocuklarının nerede kalacağı konusudur. Çocuklarını kreşe verme isteğinde olan pek çok anne ödeme güçlüğü kaynaklı Aile, Çalışma ve Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanmış olan kreş yardımına başvurularını gerçekleştiriyor. 2021 senesi kreş yardım parasının ne kadar olacağı bilgisi bakanlık tarafından açıklandı.

KREŞ YARDIM PARASI 2021 YILINDA NE KADAR?

Çalışan kadınları iş hayatı içerisinde tutmayı hedeflemiş olan kreş yardım parası Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından maddi güçlük çeken ailelere temin edilmektedir. Geçtiğimiz yıla göre kreş parası yüzde 400 zam yapılarak 1471 TL'ye çıkartılmış oldu. Sigortalı olarak çalışma hayatında olan her kadın belirlenmiş olan şartları yerine getirdiği takdirde kreş yardımı alabilir. Bu destek İstanbul ve Ankara dahil pek çok ilde de başlatılmıştır.

KREŞ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sigortalı ve tam zamanlı olarak çalışma hayatında bulunan anneler, kreş yardımı başvurusunu gerçekleştirebilir. Başvurusu kabul edilenlere de para hesaplarına yatmayıp çocuklarının gitmiş olduğu kreşlere gönderilecek şekilde ayarlandı. Kreş yardımı başvurusunun nasıl yapıldığını da haberimiz içerisinde şu şekilde maddeleştirdik;

Anneler çalışmış oldukları süreye bağlı olarak aynı süre içerisinde çocuklarını kreş, anaokulu ya da gündüz bakımevine vermeleri gerekmekte ve çocuklar da buraya düzenli olarak gitmelidir. Haber verilmeksizin yapılacak olan denetimler içerisinde çocukların kreşe gitmediği tespit edildiği takdirde yardım kesilmektedir. Bu nedenle de çocukların hasta olması ya da başka sebeplerle kreşe devam edememesi halinde ailelerin Proje Ofisleri ile iletişimde bulunmaları gerekmektedir.

İşveren anne adına 30 gün çalışmış olduğunu belirten raporu vermeli ve bu raporu da başvuruya götürmek gerekmektedir.

Çocuğun gönderileceği kreş, anaokulu ya da gündüz bakımevinin ücretini Proje için Halk Bankası'nda açtırılan TL hesabından düzenli olarak ödenmelidir. Ödeme; kreş, anaokulu ya da gündüz bakımevinin hesabına, bakım hizmeti alınan her ay için, ilgili ay içerisinde banka havalesi veya EFT yolu ile yapılmalı. Kesin kayıt tarihinden sonra kreş, anaokulu ya da gündüz bakımevine toplu ödeme yapılmamalıdır. Proje ofisine bildirimi yapılan hesaplar dışında bulunan diğer banka hesaplarından veya bankamatik aracılığı ile yapılan ödemeler ise kabul edilmemektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal