Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’dan dikkat çeken açıklama: 'İstanbul'da önemli bir anlaşmaya vardık'

Türkiye ile Rusya arasındaki görüşme bir süredir dünya basınını meşgul ediyordu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, iki ülke arasında yapılan görüşmeye dikkat çekerek, 'İstanbul'da önemli bir anlaşmaya vardık' verdi. İşte detaylar…

08.08.2022-15:02 - (Son Güncelleme: 08.08.2022-15:09) Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’dan dikkat çeken açıklama: 'İstanbul'da önemli bir anlaşmaya vardık'

Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen Türkiye ve Rusya arasındaki görüşme, tüm dünya basınında büyük ilgi gördü. Manşetlere taşınan görüşme sonrasında değerlendirmelerde bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, doğal gaz tedarikinin bir kısmının ruble ile ödenmesi ile ilgili olarak "İstanbul'da önemli bir anlaşmaya vardık. Ulusal para birimlerinin payının artmaya devam edeceğini umuyoruz" şeklinde konuştu. Rusya ile Türkiye arasında yapıla görüşmelerle ilgili  “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rus ve Ukraynalı heyetler arasındaki müzakereler için çok iyi koşulların düzenlenmesinde oldukça büyük bir rol oynadığını biliyoruz" ifadelerini kullandı. 

"Erdoğan'ın büyük bir rol oynadığını biliyoruz"

Moskova’da gazetecilerin sorularını cevaplayan  Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Başkan Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy arasında İstanbul’da bir görüşme yapılmasına yönelik teklifini değerlendiren Peskov, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rus ile Ukraynalı heyetler arasındaki müzakereler için çok iyi koşulların düzenlenmesinde oldukça büyük bir rol oynadığını biliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir barış sürecinin başlatılması için de çaba sarf ediyor” dedi. 

Rusya'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Zarar vermek için yapılmadı 

Görüşme sonrası basında yer alan doğal gaz ödemelerinin ulusal para birimi ile ilgili yapılacağı haberlerine değinen Peskov, bu adımın dolar dahil herhangi başka bir şeye zarar vermek amacıyla yapılmadığını söyledi. Doların güvenilirliğini yitirdiğinin altını çizen Peskov,  “Bu endişe artık çok sayıda ülke tarafından paylaşılıyor. Ne yazık ki doları basan ülke, bu para birimine olan güveni sarstı” ifadelerini kullandı. 

"İstanbul'da önemli bir anlaşmaya vardık"

Birçok ülkenin ticaretlerde doların payını azaltmak için para birimlerini kullandıklarına değinen Peskov,  “Aynı şey Türkiye ile ilişkilerimizde de oluyor. Gaz tedarikimizin bir kısmının ruble ile ödenmesi için İstanbul'da önemli bir anlaşmaya vardık. Ulusal para birimlerinin payının artmaya devam edeceğini umuyoruz” dedi.  

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal