Kredilere faizsiz erteleme imkanı: Detayları Bakan Şimşek açıkladı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem sonrası, bölgede esnaf ve sanatkarlar için Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerinin, faizsiz 6 ay ertelendiği açıklandı. İşte detaylar…

02.08.2023-10:45 - (Son Güncelleme: 02.08.2023-10:52) Kredilere faizsiz erteleme imkanı: Detayları Bakan Şimşek açıkladı

Bakan Şimşek, Deprem bölgesindeki çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Şimşek, Kahramanmaraş merkezli depremde, afet bölgesini ilan edilenler yerlerde hizmet veren esnaf ve sanatkarların kullandıkları kredilerinin ödemeleri 6 ay ertelendiğini açıkladı.

Afet bölgesindeki krediler ertelendi

AA’da yer alan habere göre; Afet bölgelerinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bakan Şimşek, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye illeri ve bağlı ilçeleriyle Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara Halk Bankası tarafından kullandırılan Hazine faiz destekli kredilerinin ertelenmesine yönelik mevzuat çalışmalarını tamamladıklarını bildirdi. 6 Ağustos tarihinde süresinde dolacak olan kredilerin  ertelenmesi hakkında gelen taleplerin değerlendirdiği ve afet bölgelerinde 64 bin 191 esnaf ve sanatkarın 9,5 milyar lira kredi bakiyesi bulunduğuna dikkati çekti.

Halk Bankası’nda faizsiz erteleme

Şimşek, Hükümet olarak depremzede esnaf ve sanatkarların yaralarını sarabilmek için desteklere devam ettiklerinin altını çizerek, "Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde deprem nedeniyle işletmesi zarar gören esnaf ve sanatkarımıza Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine başvuru şartı aranmaksızın 6 ay daha faizsiz erteleme getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal