Kredi tahsis ücreti nedir, ne demektir? Kredi tahsis ücreti zorunlu mu, geri alınabilir mi? Kredi tahsis ücreti yasal mı?

Bankalar tarafından kredi çeken vatandaşlardan kesilen kredi tahsis ücretine tepkiler çığ gibi büyümeye başladı. Kredi tahsis ücretlerine gösterilen tepkiler üzerine dosya masrafları ve kesilen tutarların resmi olarak kaydı bulunması da gündeme geldi. Kredi tahsis ücreti nedir? Kredi tahsis ücreti geri alınabilir mi? Kredi tahsis ücreti nasıl geri alınır?

24.05.2022-09:08 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-09:08) Kredi tahsis ücreti nedir, ne demektir? Kredi tahsis ücreti zorunlu mu, geri alınabilir mi? Kredi tahsis ücreti yasal mı?

Kredi çekerken bütün vatandaşların karşılaştığı dosya masrafı, kredi tahsis ücreti gibi ödemeler can sıkıcı hale geldi. Kredi çeken insandan para alınması ise tepkilere neden oldu. Resmi olarak alınan kredi tahsisleri üzerine sosyal medyada eleştiriler geldi. Peki, kredi tahsis ücreti nedir, geri alınır mı sorularına yanıt haberimizde yer almaktadır

Kredi tahsis ücreti geri alınabilir mi?

Kredi çeken kişilerden dosya masrafı adı altında alınan ücretler şimdilerde ise kredi tahsis adı altında kesintiler yapılmaktadır. Bankalar tarafından yapılan kredi tahsis ücretlerinin kişiye tekrar geri ödenmesine dair işlemler yoktur.

Kredi tahsis ücreti nedir, geri alınabilir mi?

Kredi tahsis ücreti nasıl geri alınır?

Açılan mahkemeler sonucunda kredi çeken kişilerden dosya masrafı adı altında alınan ücretlendirmeler kaldırılmıştı. Fakat son günlerde gündeme gelen kredi tahsis ücreti ise dosya masrafı ile aynı işlevi görmektedir. Vatandaşlar tarafından açılan davaların devamlılığı sürerken kredi tahsis ücreti hakkında düzenlemelerin yapılması bekleniyor. Kredi çeken kişilerden tahsis edilen kredi ücreti mahkeme sonucuna göre bankalar tarafından kişilere bir kısmı ya da tamamı iade edilecektir. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal