Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor! BDDK’dan açıklama geldi! Asgari ödeme tutarı değişti

Günlük hayatta pek çok kişi kredi kartı kullanmaktadır. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan gelen son açıklama ile artık tüketici kredilerine ve kredi kartları harcamalarına sınırlama getirildiği bildirildi. Kredi kartlarında asgari ödemede yeni kural gündemde yer alıyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

10.06.2022-14:54 - (Son Güncelleme: 10.06.2022-14:54) Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor! BDDK’dan açıklama geldi! Asgari ödeme tutarı değişti

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın GES açıklamalarının ardından bir haberde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) geldi. BDDK tarafından alınan yeni karar ile tüketicilerin kullandığı kredi kart vadeleri kısaltıldı. Kartların asgari ödeme tutarlarında ise bir artış oldu. Dünya Gazetesi’nden Şebnem Turhan’ın açıklamalarına göre bu karar ile bireysel kredileri daraltmaya yönelik bir adım atıldı. Daha önce getirilen bir karar doğrultusunda da ticari kredileri zorunlu karşılık uygulaması ile yavaşlatılma uygulanmıştı. Bankalardan alınan kredilerin hem genel fiyatları yukarıya taşıdığını hem de döviz talebinin arttığını söyledi. Bu yeni karar ile tüketici krediler üzerinde etkili olacağı söylendi.

Asgari ödeme tutarı değişti

Kredi kartlarındaki asgari oranı tüm tutarlar için %20 olarak yansımaktaydı. Ancak yeni karar sonrasında 25 bin TL'ye kadar limit için asgari oran %10 olurken 25 bin TL üstü için %40 olduğunu açıklandı.

Kredi Kartı Asgari Tutarı Değişti

100 bin liranın altında olan kredi için 24 ay

BDDK’ın son açıklamasına göre tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırının, kredi tutarı 50 bin Türk Lirası’nın üzerinde 100 bin Türk Lirası’nın altında olan krediler için 24 ay, yüz bin Türk Lirasının üzerinde olan krediler için 12 ay olarak belirlenmesine karar verildi.

BDDK daha önce almış olduğu kararda 50 bin TL üzerindeki tüketici kredilerinde vade sınırını 36 aydan 24 aya indirme kararı aldı. Şimdi alınan yeni karar doğrultusunda 100 bin TL olan krediler içib bir sınır belirlenmezken vade 24 aydan 12 aya düştü.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal