Kredi kartlarında yeni dönem başladı! Temassız ödeme limiti değişti

Kredi kartları ve mobil cihazlar yoluyla temassız ödeme limitinde değişikliğe gidildi. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte temassız ödemeler 750 TL'ye kadar şifresiz, bu tutar üzerinde olan işlemlerde temassız ve şifreli olarak yapılabilmektedir. İşte haberin detayları...

02.07.2022-15:46 - (Son Güncelleme: 02.07.2022-16:02) Kredi kartlarında yeni dönem başladı! Temassız ödeme limiti değişti

Kredi kartlarında ve birçok mobil cihazlarda uygulamalar üzerinden kullanılan temassız ödeme için yeni bir karara gidildi ve 1 Temmuz tarihinden itibaren uygulama başladı. 

Temassız ödemelerde 750 TL’ye kadar şifresiz 

Bu durumda Bankalararası Kart Merkezi (BKM) yapmış olduğu açıklamasına ilişkin, artık temassız ödemeler 750 TL'ye kadar şifresiz olup, bu tutar üzerindeki işlemlerde ise temassız ve şifreli olarak yapılmaktadır. Böylece kullanıcılar artık daha yüksek tutarlı ödemeleri de çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Söz konusu temassız ödemelerin hızlı ve güvenli olmasının dışında hijyenik bir ödeme deneyimini de beraberinde getirmektedir. 

BKM’nin verilerine yönelik, cüzdanlardaki her 5 kredi kartından 4’ü temassız özelliği taşımaktadır. Bu verinin alışverişlere de yansıdığı gözlemlenmektedir. Bu duruma göre yüz yüze yapılmış olan her 10 kredi kartı işleminden neredeyse 7'si temassız olarak gerçekleştirilmektedir. 


Her 5 iş yerinin 4’ünde temassız ödeme 

 Bunun yanı sıra Mayıs ayının 2022 verilerine göre her 5 iş yerinin 4'ünde temassız ödeme kabul edilebilmektedir. Yalnızca kartlarla değil, mobil cihazlarla yapılmış olan temassız işlem adedinde de artış gözlemlenmektedir. BKM verileri 2022 yılının ilk 5 ayında 12 milyon adet mobil temassız işlem yapıldığını, bu rakamın geçen senenin aynı dönemine göre 2 kat arttığını göstermektedir. Bu yılın başından bu yana mobil cihazlarla temassız olarak yapılan alışveriş tutarının da 1,3 milyar TL'yi geçtiği görülmektedir.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal