Kredi kartınız varsa hemen limitinizi kontrol edin! Yeni limitler ortalığı fena karıştıracak

Kredi kartı kullanan vatandaşlara yakından ilgilendiren açıklama yapıldı. Yeni kart limitleri ortalığı fena karıştıracak. Merkez Bankası tarafından alınan karar herkesin hesabına yansıyacak.

04.04.2024-16:12 - (Son Güncelleme: 04.04.2024-16:21) Kredi kartınız varsa hemen limitinizi kontrol edin! Yeni limitler ortalığı fena karıştıracak

Kredi kartı limitlerini ilgilendiren haber duyuruldu. Yeni verilen kararla birlikte kredi kart limitlerine bugünden sonra yeni bir sistem uygulanacak. Merkez Bankası tarafından alınmış olan yeni kredi kartı faiz kararı ile birlikte kredi kartı nakit işlemlerindeki faiz oranları değişim gösterdi. Yeni faiz oranıyla beraber kredi kartı nakit işlemlerinde faiz oranı %5 olarak belirlendi. 

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından ise kartların üzerinde tek tek değişiklikler yapılmaya başlandı. Konuyla İlgili İktisatçı Hayri Kozanoğlu detaylı açıklamalar yaptı. Vatandaşlara şaşkına uğratacak kredi kart limitleri, alınan haber sonrasında tek tek kontrol edilmeye başlandı. Yeni limitlerin ortalığı karıştıracağı pek çok uzman tarafından aktarılırken, Kozanoğlu konuyla ilgili tüm detaylardan bahsetti.

Kredi kartınız varsa hemen limitinizi kontrol edin! Yeni limitleri ortalığı fena karıştıracak

Kredi kartlarıyla ilgili Kozanoğlu açıklamada bulundu

Kredi kartı limitlerindeki değişiklikten sonra İktisatçı Hayri Kozanoğlu konuyla ilgili detaylı şekilde açıklamada bulundu. 31 Mart 2024 yerel seçiminden sonra; kredi kartının faizlerinde artışa, asgari ödemeleri yükseltmeye, limitleri sınırlandırma gibi pek çok adımın olacağının altını çizen Kozanoğlu, akut borç sorunlarının açığa çıkacağını paylaştı. Dinamik olarak toplumsal direnç biçimi olduğunu dile getiren İktisatçı, borçlular hareketinin çok ciddi bir potansiyel taşıdığını da dile getirdi.

Merkez Bankası’nın yapmış olduğu faiz açıklamasından sonra alınacak olan kararı göre tek tek vatandaşların kart limitlerinin düşürülmesi beklenenleri arasında. BDDK sınırlaması kapsamında; pek çok banka, müşterisinin kredi kartının faizlerini aylık kazancın toplamda 10 katına kadar çıkartabilmişti. Yapılan düzenlemeler sonrasında ise kart limitlerine tek tek sınırlama getirilerek, aylık kazancın sadece 4 katı olarak limit sağlanacak. 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal