Kredi kartı asgari ödeme limiti değişti mi, ne kadar oldu? 2022 BDDK açıklaması ve detaylar

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı asgari ödeme tutarı ve tüketici kredisi vadelerine yeni düzenleme getirdi. Peki Kredi kartı asgari ödeme limiti değişti mi, ne kadar oldu? İşte 2022 BDDK açıklaması ve detaylar...

10.06.2022-09:12 - (Son Güncelleme: 10.06.2022-09:12) Kredi kartı asgari ödeme limiti değişti mi, ne kadar oldu? 2022 BDDK açıklaması ve detaylar

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni ekonomik kararlarından sonra bir önemli karar da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) geldi. BDDK dün açıkladığı karar ile kredi kartı asgari ödeme tutarı ve tüketici kredisi vadelerine yeni düzenleme getirdi. Vatandaşlar ise BDDK yeni kararı sonrası kredi kartı asgari ödeme tutarının ne kadar olacğaını merak etmeye başladı.

Kredi kartı asgari ödeme limiti değişti mi, ne kadar oldu?

BDDK’nın aldığı yeni karara göre, bugünden itibaren alınacak tüketici kredilerinde vade sınırı 50 bin TL üzerindeki krediler için 24 ay, 100 bin TL'nin üzerindeki krediler için ise 12 ay olarak belirlendi.

BDDK konut kredilerinde kredi değer oranının tutara göre farklılaştırılması, kredilerin yatırım ve ihracat gibi üretken alanlara yönlendirilmesi gibi konularda çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Kredi kartı asgari ödeme tutarı

2022 BDDK açıklaması detayları şu şekilde:

Bugün (09.06.2022) Hazine ve Maliye Bakanlığı resmi hesabından yayınlanan basın açıklamasında yer alan adımlar kapsamında; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun bugün almış olduğu 10222 sayılı Kararı ile;

Tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırının, kredi tutarı elli bin Türk Lirasının üzerinde yüz bin Türk Lirasının altında olan krediler için 24 ay, yüz bin Türk Lirasının üzerinde olan krediler için 12 ay olarak belirlenmesine,

Limiti yirmi beş bin Türk Lirasının altında olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde yirmisi; limiti yirmi beş bin Türk Lirasının üstünde olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde kırkı olarak belirlenmesine karar verilmiştir.

Öte yandan, devam etmekte olan çalışmalar kapsamında ise; Konut kredilerinde kredi değer oranının tutar bazlı farklılaştırılması, Ticari krediler başta olmak üzere selektif yaklaşımın iyileştirilmesi amacıyla kredilerin yatırım ve ihracat gibi üretken alanlara yönlendirilmesi, Yurt dışı yerleşiklerle türev işlem gerçekleştiren tüzel kişilere kullandırılacak kredilerin risk ağırlığının artırılması, Yurt dışı yerleşiklere tahsisi' swap imkanının getirilmesi hususlarında gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ekonomide art arda kritik kararlar alındı

Dün akşam BDDK'nın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da birer açıklama yaptı.

Bakanlık gelire endeksli bir devlet iç borçlanma senedi ihraç edeceğini ve talep toplama işleminin 15 Haziran'da başlatılacağını duyurdu.


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal