Kredi çekenler istedi bankalar onayladı! Kredi çekenler bu yöntemle sigorta paralarını geri alabilecek!

Kredi çekenleri yakından ilgilendiren o haber geldi. Hayat sigortası için ödenen tutarların geri alınması artık mümkün. Kredi çekerken yapılan hayat sigortasının iptali durumunda primler geri alınabilecek. Hayat sigortası nasıl iptal edilir? Hayat sigortası nedir? İşte detaylar...

12.06.2022-21:46 - (Son Güncelleme: 12.06.2022-21:46) Kredi çekenler istedi bankalar onayladı! Kredi çekenler bu yöntemle sigorta paralarını geri alabilecek!

Kredi çekerken zorunlu olarak yaptırılan hayat sigortası için yeni düzenleme geldi. Artık ödene hayat sigortaları geri alınabilecek. Bunun üzerine vatandaşlar hayat sigortası primlerinin geri nasıl alınabileceği hakkında araştırmalar yapmaya başladı. Hayat sigortası nedir, nasıl iptal edilir, nasıl sorgulanır? Sorularına yanıt arayanlar için tüm detaylar haberimizde yer almaktadır

Kredi çekerken yapılması zorunluydu: İşte nedeni

Daha önceden kredi çekerken hayat sigortası yapmak zorunlu olarak gösterilirken günümüzde bu konu hakkında gelişmeler yaşandı. Fakat hayat sigortasının fazlasıyla yararı vardır. işiler krediyi çektikten sonra vefat etmesi durumunda banka, hayat sigortası içerisinden kredi tutarını temin etmektedir. Bu nedenle sigorta yapılmadığı takdirde vefat durumunda vasiye borç giderek ödemeler devam etmek zorundadır.

hayat sigortası nasıl iptal edilir?

Pandemi sonrası kredi patlaması

Uzun zamandır hayatımızda bulunan koronavirüs nedeniyle birçok iş yeri kapatmaya maruz kaldı. Bu nedenle pandeminin bitmesi her yerin açılmasıyla beraber kredi çekmek isteyenlerin sayısı da çoğaldı. Bankalar tarafından kredilere yapılan kampanyalar ile beraber yoğun talep görüldü.

Bankalar açıkladı: Paralar geri alınabilecek

Kredi çekme işlemlerinde yapılan hayat sigortası artık zorunlu halden çıkarıldı. Kişiler önceden çektiği kredinin hayat sigortasını iptal ederek ödediği parayı geri talep edebilecek.

Hayat sigortası nedir

Hayat sigortası iptali nasıl olur?

Bankalardan kredi çekilirken aynı zamanda hayat sigortası için de fırsat sunulmaktadır. Fakat kredi çekecek kişi hayat sigortasını kabul etmediği takdir banka kişiyi riskli görerek faiz artırımı ya da kredi vermeme gibi durumları yaşayabilir.

Kredi çekildikten sonra hayat sigortasını iptal ettirmek için kişiler hukuk yoluna başvuruda bulunabilir. Fakat sigortasının iptali durumunda kredinin durumunda değişiklikler yapılacaktır.

E-devlet üzerinden yapılıyor mu?

Hayat sigortasının iptali için araştırmalar devam ederken e-devlet üzerinden yapılıyor mu? sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Hayat sigortasının iptali e-devlet üzerinden yapılmamaktadır. Sadece TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak hayat sigortası taksitlerini görüntülenebilir. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal