Kraliçe Lear film konusu ve oyuncuları

Bir tiyatro ekibinin macerasını konu edinen Kraliçe Lear filmi bir çok film severin merakını çekmiş durumda. Bizler de Kraliçe Lear film konusu ve oyuncuları detaylarına haberimizde yer verdik.

26.06.2022-13:15 - (Son Güncelleme: 26.06.2022-13:15) Kraliçe Lear film konusu ve oyuncuları

15 Kasım 2019 tarihinde sinemalarda yayınlanmaya başlayan Türk yapımı Kraliçe Lear filmi, yaklaşık 84 dakikalık bir süreye sahip. Yönetmenlik koltuğunda Pelin Esmer’in oturduğu bir belgesel filmi olan Kraliçe Lear filminin konusu ve oyuncularını öğrenmek isteyen film severler ‘’ Kraliçe Lear film konusu ve oyuncuları’’ sorgulamalarını intenet üzerinden sürdürüyor.

Kraliçe Lear filmi konusu nedir?

Toroslar’da hayatına devam eden bir grup köylü kadın, 2000’li yılların başında bir tiyatro topluluğu kurmaya karar verir. Kurdukları tiyatro grubunun ismini Arslanköy Tiyatro Ekibi olarak belirleyen kadınlar, bu tiyatro topluluğu sayesinde farklı insanları ve farklı hayatları tanımıştır. 

Kraliçe Lear filmi

Arslanköy Tiyatro Ekibi sayesinde hayatlarında yeni ve önemli bir amaç elde eden kadınlar Shakespeare’in Kraliçe Lear adlı oyununu bir çok dağ köyünde sergilemeye başlarlar. Suyun bile zor geldiği köylerde tiyatro oyunu sergileyen kadınlar Kraliçe Lear’ın dünyası ile yavaş yavaş iç içe olur.

Kraliçe Lear filmi oyuncuları kimlerdir?

25. Sarajevo Film Festivali’nde de gösterime giren Kraliçe Lear filminin başrollerinde Behiye Yanık, Cennet Güneş, Ümmü Kurt yer alıyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal