Kraliçe Elizabeth'in cenazesi için hazırlanan protokol gündem oldu: Devlet liderleri otobüsle götürülecek

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2.Elizabeth’in cenaze töreni detayları belli oldu. Cenaze törenine katılacak olan devlet liderlerinden istenen şeyler dikkat çekti.

12.09.2022-13:32 - (Son Güncelleme: 12.09.2022-13:36) Kraliçe Elizabeth'in cenazesi için hazırlanan protokol gündem oldu: Devlet liderleri otobüsle götürülecek

96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in cenaze töreninin detayları belli oldu. Tüm dünyanın merakla beklediği cenaze törenine katılacak olan devlet liderleri için özel uçak ve resmi araç kullanmamalarının istendiği ortaya çıktı. Resmi belgelere göre liderler, cenazenin düzenleneceği Westminster Abbey’ye hep beraber otobüsle götürüleceği yer aldı.

Kraliçe Elizabeth'in cenazesinin detayları belli oldu

Politico sitesinde yer alan habere göre; 19 Eylül’de gerçekleşmesi beklenen Kraliçenin cenazesine birçok devlet lideri katılacak. Ancak cenaze törenine katılacak olan devlet liderlerinden özel uçak kullanmamalarını istenerek, Londra'da helikopter kullanmalarının da yasak olacağı belirtildi. Ayrıca yayımlanan belgede liderlerin ülkelerine ait resmi araçları kullanamayacağı ve cenazenin düzenleneceği Westminster Abbey'ye hep beraber otobüsle götürüleceği bilgisi yer aldı. 

"Çok kapsamlı güvenlik önlemleri alınacak"

Cenazeye dair detayların yer aldığı haberde, güvenliğinde üst düzeyde tutulacağı belirtilerek, “Londra genelinde ve törenlerin düzenleneceği alanlarda çok kapsamlı güvenlik önlemleri alınacak” denildi. Ayrıca ikili görüşme taleplerinin de reddedileceği bildirildi. Cenazeye katılması beklenilen devlet liderlerinin özel bir düzenleme olmayacağı belirtilen resmi açıklamada, özel uçakla seyahat etmekte ısrar eden liderlere başka bir havalimanını tercih etmeleri önerildi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal