13.06.2020-13:58 (Son Güncelleme:27.04.2022-11:57)


1

Yılda iki defa doğum günü kutluyor

Yılda iki defa doğum günü kutluyor

Tam adı Elizabeth alexandra Mary olan Kraliçe'nin doğum günü 21 Nisan 1926. Ancak doğum günü resmi olarak Haziran'ın ikinci cumartesinde kutlanıyor. Kral 2'nci George 250 yıl önce doğum günü Kasım ayına denk geldiği için doğum günlerinin sıcak havlarda yapılması hakkında karar almış. Bu nedenle büyük Britanya hükümdarları gerçek doğum günlerini kraliyet ailesiyle kutlarken, Haziran ayında ise halkla birlikte kutluyor.



2

Tek renk giyinmesinin sırrı

Tek renk giyinmesinin sırrı

Kraliçe Elizabeth genelde tek renkler giyinmeyi tercih ediyor. Bunun en önemli sebeperinden birisi ise törenlerde uzaktaki kişilerin dahi kendisini rahatlıkla görebilmesini sağlamak. Ayrıca tek renk giyinerek etrafındaki insanlardan daha farklı ve dikkat çekici gözüküyor.



3

Özel yapım arabası var

Özel yapım arabası var

Kendisine özel üretilmiş bir jaguar'ı bulunan kraliçe Elizabeth, çoğu kez arabasını kendisi sürüyor. Ayrıca arabasında çantalarını için özel bir bölme ve köpekleri için kuzu derisinden bir halı bulunuyor.



4

Tahtta en uzun kalan hükümdar

Tahtta en uzun kalan hükümdar

Babası 4'üncü George'un ölümüyle 25 yaşında tahta geçen kraliçe Elizabeth, 68 yıldır hükümdarlığını koruyor. Ayrıca Elizabeth, 96 yaşıyla dünyanın yaşayan en yaşlı lideri.



5

Pasaportsuz seyehat

Pasaportsuz seyehat

Kraliçe Elizabeth'in dünya üzerinde sadece kendisinde olan bir hakkı var; pasaportsuz seyahat edebilmek. Yurt dışı ziyaretlerinde her zaman devlet başkanları tarafından karşılanan Elizabeth, ehliyet ve ruhsat olmadan otomobil kullanma hakkına da sahip.



6

Corgi sevgisi

Corgi sevgisi

Kraliçe Elizabeth'in bu güne kadar 30 dan fazla hususi corgi cins köpeği olmuş. ilk corgisini 18 yaşında hediye alan Kraliçe'nin şu anda 4 tane köpeği ver. Ayrıca kraliçe dorgi isminde yeni bir köpek soyu da başlattı. Dachshund cinsiyle corgi cinsinin ciftleşmesinden meydana gelen yeni türden dorgi cins köpekler üretiliyor.



7

Kendisine fil hediye edildi

Kendisine fil hediye edildi

Hükümdarlara pahalı hediyeler verildiği bilinen bir gerçek. Lakin Elizabeth, birçok hükümdardan daha farklı bir hediye almış. Hayvan sevgisi bilinen Kraliçe'ye zamanında kamerun'dan 7 yaşında bir fil ve iki dev kaplumbağa hediye edilmiş.



8

Dizi bağımlısı

Dizi bağımlısı

Kraliçe Elizabeth, 20'li yıllarda İngiltere'yi anlatan Downton Abbey isimli dizinin hayranlarından.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR