KPSS sınav ücreti nereye, hangi bankaya yatırılıyor? ÖSYM 2022 KPSS sınav ücreti ne Kadar? KPSS sınav parası yatırma

ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili başvurular devam ediyor. KPPS'ye yeni başvuru yapmak isteyen adaylar ise sınav ücretinin nereye ve hangi bankaya yatırılacağını sorguluyor. Peki, KPSS sınav ücreti nereye, hangi bankaya yatırılıyor? ÖSYM 2022 KPSS sınav ücreti ne Kadar? KPSS sınav parası yatırma..

19.06.2022-13:42 - (Son Güncelleme: 19.06.2022-13:42) KPSS sınav ücreti nereye, hangi bankaya yatırılıyor? ÖSYM 2022 KPSS sınav ücreti ne Kadar? KPSS sınav parası yatırma

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma hayatına başlamak isteyen adaylar, ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvurularını gerçekleştiriyorlar. KPSS sınavına yeni başvuru yapmak isteyen adaylar 2022 yılı başvuru ücretlerini ve ücretlerin nereye yatırılacağını sorguluyorlar.

2022 KPSS sınavı ne zaman?

KPSS sınav ücreti nereye, hangi bankaya yatırılıyor

2022 KPSS sınavı ÖSYM tarafından 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak. KPSS sınavıyla ilgili başvuruların açılmasıyla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen adaylar, belirli bit ücret karşılığında sınava girecekler. Peki KPSS sınav ücreti için nereye, ne kadar yatırılacak?

KPSS sınav ücreti nereye, hangi bankaya yatırılıyor?

KPSS sınavına girecek olan adaylar, sınav ücretlerini ÖSYM'nin yayımladığı kılavuzda belirtilmiş şekilde ödemeleri gerekiyor. 2022 KPSS sınavı ücretleri ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan e-İŞLEMLER kısmındaki "ÖDEMELER" alanı üzerinden kredi kartı veya banka kartıyla yatırılabilir.

KPSS adayları, sınav ücretlerini dilerlerse banka aracılığı ile de gönderebiliriler. KKTC'den başvuru yapacak olan adaylar hariç; Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Halkbank ATM, İş Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılıkları kullanılabilir.

ÖSYM 2022 KPSS sınav ücreti ne Kadar?

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimler, her bir oturum: 115,00 TL

KPSS alan bilgisi, her bir oturum: 80,00 TL

ÖABT, her bir ÖABT alanı: 115,00 TL

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal