KPSS puanları kaç yıl geçerli? KPSS lisans puanının geçerlilik süresi ve KPSS önlisans puanı geçerlilik süresi

Son değişen yönetmeliğe göre KPSS puanının kaç yıl geçerli olduğu merak edildi. KPSS lisans ve önlisans puanının kaç yıl geçerlilik süresinin olduğu araştırılmaya başlandı. Peki KPSS puanları kaç yıl geçerli sayılacak? detaylar haberimizde yer almaktadır.

24.05.2022-20:20 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-20:20) KPSS puanları kaç yıl geçerli? KPSS lisans puanının geçerlilik süresi ve KPSS önlisans puanı geçerlilik süresi

Kamu görevinde çalışmak isteyen vatandaşların girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanlarının kaç yıl boyunca geçerli olacağı merak edildi. Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkındaki Genel Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile değişti. Alınan kararlar sonrasında KPSS puanları geçerlilik süreleri değişti. 

KPSS puanları kaç yıl geçerlidir

KPSS puanları kaç yıl geçerli sayılacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan karar sonrasında KPSS puanları bir sonraki sınavın sonuçlarının açıklandığı güne kadar geçerli sayılacaktır. Yapılan değişiklikler sonrasında KPSS puanları sonuçların açıklandığı günden itibaren iki yıl süreyle geçerli olacaktır. Fakat öğretmen adayları için KPSS’de alınan puanların geçerlilik süresi bir yıldır. Yeni bir sınavın gerçekleşememesi durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanacağı güne kadar geçerli olmaya devam edecektir. 

Elif Çolak
elifcolak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal