KPSS 2022 Çeşm-i Bülbül sorusu: KPSS Çeşmi Bülbül sorusu yanıtı nedir? Çeşm-i Bülbül neyden yapıldı?

Milyonlarca adayın yaklaşık 1,5 ay sonra yeniden girdiği KPSS 2022 lisans Genel Yetenek Genel Kültür sınavında sorulan Çeşmi Bülbül sorusu, gündemdeki yerini koruyor. Adaylar ‘’Çeşm-i Bülbül neyden yapıldı?’’ sorusunun yanıtı için internetten araştırmalarına devam ediyor. Peki KPSS Çeşmi Bülbül sorusu yanıtı nedir? Yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

18.09.2022-16:30 - (Son Güncelleme: 18.09.2022-16:30) KPSS 2022 Çeşm-i Bülbül sorusu: KPSS Çeşmi Bülbül sorusu yanıtı nedir? Çeşm-i Bülbül neyden yapıldı?

Temmuz ayının sonunda gerçekleşen fakat bir yayınevinin deneme sınavında çıkan sorularla birebir aynı olması sebebiyle ileri bir tarihe ertelenen Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS 2022) lisans oturumları, bugün gerçekleşen Genel Yetenek Genel Kültür sınavıyla yeniden başladı. Devlet memuru olmanın hayalini kuran ve bunun için yeniden sınav salonlarının yolunu tutan adaylar, sınavdaki sorulara doğru yanıtı vermek için ter döktü. Milyonlarca adayın yaklaşık 1,5 ay sonra yeniden girdiği KPSS 2022 lisans Genel Yetenek Genel Kültür sınavında sorulan Çeşmi Bülbül sorusu, gündemdeki yerini koruyor. Adaylar ‘’Çeşm-i Bülbül neyden yapıldı?’’ sorusunun yanıtı için internetten araştırmalarına devam ediyor. Peki KPSS Çeşmi Bülbül sorusu yanıtı nedir?

KPSS Çeşmi Bülbül sorusu yanıtı nedir?

18 Eylül 2022 Pazar sabah saat 10.15’te yapılan KPSS 2022 lisans Genel Yetenek Genel Kültür oturumunda sorulan Çeşm-i Bülbül sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Sınavda sorulan sorunun cevabı ‘’Cam’’ olarak açıklandı.

Çeşmi Bülbül KPSS

Çeşmi Bülbül nedir?

Çeşm-i bülbül (Bülbülün gözü), 18. yüzyılın sonunda III. Selim’in Mevlevi dervişi Mehmet Dede’yi cam tekniklerini öğrenmek için Venedik’e göndermesi sonucunda ortaya çıkmış bir cam işleme sanatıdır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal