08.02.2021-09:34 (Son Güncelleme:08.02.2021-09:34)


1

Koronavirüs salgınında birinci yıl geride kalırken, virüsün mutasyona uğrayan varyantlarının ortaya çıkmasıyla beraber vaka sayıları da giderek artıyor.



2

Aşı uygulamalarının dünya genelinde yaygınlaşmasına rağmen, dünya üzerindeki tüm ülkeler vaka ve ölüm sayılarına karşı alarma geçmişken endişe verici bir diğer haber de Kongo'dan geldi.



3

Kanamalı ateşe neden olan ölümcül Ebola virüsü, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde yeniden görüldü.



4

Şimdiye dek on binlerce kişini ölümüne neden olan ve hakkında 11 kez salgın alarmı verilen ölümcül Ebola virüsüne, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) doğusunda bulunan Kuzey-Kivu eyaletinin Biena bölgesinde rastlandı.



5

Dünya Sağlık Örgütü'nün 18 Kasım 2020'de 11'inci Ebola dalgasının sona erdiğini duyurmasıyla beraber yaşanan rahatlama da, böylece sona erdi.



6

Kongo Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, vakanın tespit edildiği bölgeye ekipler gönderildi.



7

Sağlık Bakanı Dr. Eteni Longondo, yaptığı açıklamada, Butembo şehrindeki son Ebola salgınında enfekte olmuş bir adamın eşinin 1 Şubat tarihinde Ebola olduğunu doğruladı. 3 Şubat'ta hayatını kaybeden kadının ölümü, yeni salgın endişesini de beraberinde getirdi.



8

Longondo ‘İl müdahale ekibi şimdiden sıkı çalışıyor. Kısa süre sonra Butembo'yu ziyaret edecek olan milli müdahale ekibi tarafından desteklenecekler’ diyerek bölge sakinlerine sükunet çağrısı yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR