Kovid-19 Pozitif Olan Hastaların İzolasyon Süresi Değişti

Karabük’te İl Hıfzıssıhha Meclis Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda pozitif olan vakaların tedavi olduktan on gün sonra tekrar test yapılmadan işyerlerine dönebileceği belirtildi.

04.11.2020-12:50 - (Son Güncelleme: 04.11.2020-15:08) Kovid-19 Pozitif Olan Hastaların İzolasyon Süresi Değişti

Karabük Valisi Fuat Gürel başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Meclisi Sağlık Bakanlığı tarafınan yayınlanan ‘Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon’ rehberine göre yeni kararlar aldı. Bu kararlar doğrultusunda PCR testi pozitif olan ve evde izlenen semptomsuz veya hafif vakalarda izolasyon süresi 10 güne indirilirken hastanede yatarak tedavi gören hastaların 14. günün sonunda PCR testi yapılmadan işyerlerine dönebilecekleri bildirildi.

Aynı zamanda toplantıda, kontrollü sosyal hayat döneminde salgının kalabalık ortamlardaki yayılım hızı göz önünde bulundurularak tüm kentte yeni hizmete girecek olan iş yerlerinde toplu açılış törenlerinin yapılmasının yasaklanmasına ve iş yerlerinin Sağlık Bakanlığının yayınladığı ‘Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’ndeki kuralları çiğneyecek şekilde kalabalık oluşturan etkinlikler yapılmasının yasaklanması kararına varıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal