Kovid-19 Aşısı İçin Gönüllü Kayıtlarına Başlandı

Çin’de geliştirilen koronavirüs aşısıyla yapılacak olan kontrollü çalışmalar için gönüllü kayıtlarının başladığını duyuruldu.

06.10.2020-08:47 - (Son Güncelleme: 06.10.2020-08:44) Kovid-19 Aşısı İçin Gönüllü Kayıtlarına Başlandı

Kayseri Şehir Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, ‘Çin biyoteknoloji firması Sinovac tarafından geliştirilen Kovid-19 'inaktive tam virüs' (Whole-Cell) aşısı ile yapılacak randomize, çift kör, plasebo kontrollü bir çalışma için gönüllü kayıtlarına ve ön değerlendirmelere Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği tarafından başlanmış olup, aşı yaptırmak isteyen gönüllülerin belirtilen iletişim numaraları ile irtibata geçmesi rica olunur’ ifadelerine yer verildi.

Çalışmaya gönüllü olarak katılacak olan kişilerin önceden PCR ile pozitif Kovid-19 tanısı almamış olmak, 18-59 yaş arasında olmak, doktor, hemşire, hasta bakıcı, temizlikçi, teknisyen, idari personel gibi hastanenin herhangi bir bölümünde çalışan hastane çalışanı olmak şartlarını sağlaması gerektiği belirtildi. Geçtiğimiz 6 ay içerisinde immünosüpresan tedavisi, kemoterapi, radyoterapi alanlar, aspleni öyküsü olanlar, emziren ve hamile olan kadınlar, pıhtılaşma bozukluğu öyküsü (örn. faktör eksikliği, koagülopati veya trombosit bozukluğu) olanlar, 12 ay ve daha fazla süre boyunca alkol ya da uyuşturucu bağımlılığı olanlar, geçtiğimiz 3 ay içerisinde immünoglobulin ve/veya kan ürünleri uygulananlar, insan bağışıklık yetmezliği virüsü (HIV) enfeksiyonu dahil olmak üzere bilinen veya şüphe duyulan herhangi bir otoimmün hastalık veya immün yetmezlik hastalığı olan kişiler ise aşı çalışmalarına katılamayacak.

Kayıt için Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Covid Aşı Birimi Sekreteri Aynur Dalgalı'ya 0 506 262 24 52 nolu telefon numarasından ulaşılabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal