Kovid-19 Aşısı İçin 500 Bin Köpek Balığı Katledilebilir

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını için birçok ülkede aşı çalışmaları devam ediyor. ABD'de de bir sivil toplum örgütü, Kovid-19 aşı çalışmaları için yarım milyon köpek balığının öldürülebileceğini duyurdu.

29.09.2020-11:53 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-12:11) Kovid-19 Aşısı İçin 500 Bin Köpek Balığı Katledilebilir

Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren ‘Shark Allies’ isimli sivil toplum örgütü, koronavirüs aşı çalışmalarında yarım milyon köpek balığının öldürülebileceğiniz duyurdu.

Kuruluş, köpek balıklarının karaciğerinden elde edilen ‘Squalene’ adlı doğal yağın, yardımcı etken madde olarak Kovid-19 aşılarında kullanıldığını açıkladı.

Shark Allies yöneticisi Stefanie Brendl, yaptığı açıklamada, köpek balıklarının karaciğerinde bulunan ve mevcut grip aşıları da dahil olmak üzere pek çok ilaçta kullanılan doğal yağ ‘Squalene’ için yüz binlerce köpek balığının katledilebileceğini vurguladı.

‘BAZI AŞI ADAYLARI BU YAĞI KULLANIYOR’

Yağın bileşenindeki güçlü yağlar aşının bağışıklık etkisini arttırdığını belirten Brendl, mevcut bazı Kovid-19 aşı adaylarında bu yağın kullanıldığını belirtti.

Dünya nüfusunun squalene maddesini içeren tek dozluk aşıya ulaşabilmesi için de 250 bin köpek balığının katledilmesi gerektiği, aşı 2 dozluk ise bu sayının 500 bine çıkabileceği belirtildi.

‘KÖPEKBALIKLARI TEDARİK ZİNCİRİ DEĞİL’

Bir kişinin Kovid-19 bağışıklık kazanması için iki doz aşıya ihtiyaç olduğunu belirten Brendl, bunun yaklaşık yarım milyon köpek balığının katledilmesi anlamına geldiğinin altını çizdi. Brendl, ‘Aşı çalışmalarını yavaşlatmak veya engellemek niyetinde değiliz. Ancak, köpek balıkları bu sebeple verimli bir tedarik zinciri değil’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal