Korucu alımı ve uzman erbaşlığa geçişte yaş şartı kaç? 5 Bin korucu alımı ve Uzman Erbaşlık için başvuru şartları

Binlerce korucu ve uzman erbaşlara müjde verildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamada korucu ve uzman erbaşlığa geçişte yaş şartı esnetildi. Yapılan açıklama sonrasında birçok kişi sevinirken konu hakkındaki detayları araştırmaya başladı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

28.04.2022-13:20 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-13:20) Korucu alımı ve uzman erbaşlığa geçişte yaş şartı kaç? 5 Bin korucu alımı ve Uzman Erbaşlık için başvuru şartları

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, birçok korucu ve uzman erbaşı ilgilendiren bir açıklama yaptı. Dün akşam katıldığı iftar programında müjdeli haberin veren Bakan Soylu, alımlarda aranan yaş şartının esnetildiğini söyledi. 5 bin uzman erbaş alımı olacağını sile getiren Süleyman Soylu, alımlarda aranan yaş şartının 27’den 32’ye yükseltildiğini ifade etti. Başvuruda bulunacak kişiler güzel haberi alır almaz araştırmalarını yapmaya başladı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

Bakan Soylu’dan sevindiren haber

Dün katıldığı iftar yemeğinden sonra açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, güzel haberi açıkladı. Bakan Soylu, "Binlerce kilometre uzaktan bu coğrafyaya elbise biçmeye çalışanlar ne sizin yaşadıklarınızı ne sizin çektiklerinizi ne mücadelenizi ne de mücadele azminizi ve kararlılığınızı biliyor. Bizden daha zengin olabilirler ama insanının kendi toprakları, ülkesinin birliği, ay yıldızlı bayrağı, ezan-ı Muhammedi için ne yapacağının farkında değiller. Onun için bu salon sadece iftar sofrasında bir araya gelinen bir salon değil. Bu salonda şu an şehitlerimiz var. Sizlerin taşıdığı sorumluluklar var. Sizinle birlikte taşıdığımız yükümlülükler ve sorumluluklar var. Sadece dünden bize emanet edilen sorumluluklar değil, aynı zamanda gelecek nesillerimize huzur ve güven içerisinde bırakabileceğimiz bir sorumluluk var." şeklinde konuştu.

Uzman Erbaş Alımlarında Yaş Şartı Esnetildi

Korucularda uzman erbaş olabilecek

5 bin uzman erbaş alımı yapılacağı haberinin ardından bu alımların korucular arasından da olacağı açıklamasını yapan Süleyman Soylu, yüzleri güldürdü. 365 gün içerisinde alımların yapılacağını dile getiren Bakan Soylu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"365 gün içerisinde 5 bin korucu inşallah uzman çavuşluğa geçmiş olacak. Daha fazla varsa daha fazla da olur. Bu, dünyanın hiçbir noktasında gerçekleşmeyecek bir olaydır ve bu da Cumhurbaşkanımızın talimatıdır. Hiç merak etmeyin, elimizden ne geliyorsa ortaya koymaya, sadece şehirleri kalkındırmayı, şehirleri daha iyi bir noktaya taşımayı değil, birbirimizin hayatına dokunma ve daha iyi bir noktaya getirme anlayışı içerisindeyiz Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla. Bu, sonuna kadar sizin hakkınız. Çünkü dünyanın tuzağına düşmeyen bir anlayışı sergiliyorsunuz. Eğilmediniz, bükülmediniz."

Korucu ve uzman erbaş alımlarında yaş şartı esnetildi

Korucu ve uzman erbaş alımlarını için aranan yaş şartı 27 olarak belirlenmişti. Dün yapılan açıklamalarla bir müjde daha verildi. Alımlarda yaş şartı esnetilerek 27’den 32’ye yükseltildi. Birçok kişi yaş sınırı nedeniyle takılırken yapılan açıklama sonrasında alımlar hakkında araştırmalar hızlandı.

5 binin üzerinde korucu alımı yapılacak

Korucu alımları için bekleyen pek çok kişi yapılan açıklamalar sonrasında sevindi. 5 binin üzerinde alım yapılması beklenirken alımlar jandarma bünyesinde gerçekleştirilecek.

5 binin üzerinde korucu alımı yapılacak

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal