Koronavirüsün yeni varyantı yayılıyor: Bir ülkede daha tespit edildi

Kovid-19’un yeni varyantı BA.2.86, İsrail ve Danimarka’dan sonra İngiltere’de görüldü. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) tarafından yapılan açıklamada yeni varyantın ciddiyeti hakkında henüz yeterli veriye ulaşılamadığı bildirildi.

19.08.2023-09:45 - (Son Güncelleme: 19.08.2023-17:29)

UKHSA tarafından yapılan açıklamaya göre, Omicron alt varyantı olan Eris varyantı, yakın zamanda seyahat geçmişi olmamış bir kişide görüldü.

Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen UKHSA Başkan Yardımcısı Meera Chand, "Birleşik Krallık'ta teyit edilmiş bir vaka var. UKHSA şu anda ayrıntılı bir değerlendirme yapmakta ve zamanı geldiğinde daha fazla bilgi sağlayacaktır. UKHSA durumu yakından izlemeye devam edecek ve analiz sonuçlarını mevcut olduklarında yayınlayacaktır." dedi.

Koronavirüs varyant

Varyant gözlem altında

AA’nın haberine göre; Dünya Sağlık Örgütü dün yaptığı açıklamada adı BA.2.86 olarak açıklanan varyantın durumunu taşıdığı çok sayıda mutasyon nedeniyle "gözlem altındaki varyant" olarak güncellemişti.

Henüz birkaç ülkeden raporlar iletildiğini belirten DSÖ, şu anda "izlenmesi gereken" kategorisinde 3, "gözlem altındaki" kategorisinde ise 7 varyant bulunduğunu da ifade etmişti. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal