Koronavirüsü Nefes Yoluyla Tespit Eden Yerli Cihaz

Onyedi Eylül Üniversitesi araştırmacıları dünyada bir ilki gerçekleştirerek koronavirüsü nefesten tespit edecek bir cihaz geliştiriyor.

02.12.2020-09:23 - (Son Güncelleme: 02.12.2020-10:24) Koronavirüsü Nefes Yoluyla Tespit Eden Yerli Cihaz

Dünyada etkisini düşürmeden devam ettiren koronavirüsü hızlı bir şekilde tespit ederek kontrol altına almak, salgını önlemek için büyük önem taşıyor. Dünyada ilk kez koronavirüsün nefes yoluyla tespit edilebilmesi için Onyedi Eylül Üniversitesi’ndan Dr. Öğretim Üyesi İlyas Özer ve Dr. Öğretim Üyesi Onursal Çetin’in çalışmaları devam ediyor.

Geliştirilecek cihaz yoluyla bir kişinin 15 saniye içinde Kovid-19 virüs taşıyıp taşımadığı kolayca öğrenilebilecek.

YÜZDE 100 BAŞARI İLE TESPİT EDİLECEK

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, "Hepimizin malumu olduğu üzere dünyada ve Türkiye’de Covid-19 salgını ciddi anlamda etkisini sürdürmekte. Dolayısıyla Covid-19 salgınının bertaraf edilmesine yönelik bilim adamları çalışmalarını gerçekleştiriyorlar.

Üniversitemiz bilim adamları da bu kapsamda önemli bir projeye imza atacaklar. Birkaç gün önce TÜBİTAK-MAM üniversitemiz öğretim üyelerinin de içerisinde olduğu önemli bir projeye olur verdi. TÜBİTAK-MAM ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi araştırmacılarının birlikte gerçekleştirecekleri Çin’in NSFC yani Çin Doğal Araştırmalar Vakfı’nın da partner olduğu bir projede yer alacağız. İnsanlık için önemli bir proje olduğunu düşünüyorum.

Bugüne kadar Covid 19’u tespit etmek sürüntü veya kan PCR testleri ile gerçekleştirilmekteydi. Öğretim üyelerimizin Çin ve TÜBİTAK ile birlikte yapacakları ortak çalışma çerçevesinde bir yıl sonra artık nefes yoluyla da Covid-19’un izlerinin yakalanabileceği hatta yüzde 100’e yakın bir başarı ile tespit edilebileceğini düşünüyoruz. Çalışmalar başlamak üzere. Hem Çin hem de Türkiye tarafı projeyi kabul etti. Hocalarımız kolları sıvadı" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal