Koronavirüse Yakalanan Hastaların Ciğerlerindeki Görüntü Dehşete Düşürdü

Yeni tip koronavirüs hastalığına yakalanan kişilerin ciğerlerindeki görüntü herkesi dehşete düşürdü. Uzmanlar, virüsün ciğerlere verdiği zararı bilgisayarlı tomografi ile görüntüleyerek, kurallara uymayan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundular.

10.09.2020-10:33 - (Son Güncelleme: 10.09.2020-10:54)

Edirne’de koronavirüse yakalanan kişileri tedavi etmek için fedakârca çalışan sağlık görevlilerinden biri olan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Alper Eker, koronavirüs hastalığına yakalanan bir hastanın ciğerleriyle, sağlıklı bir kişinin ciğerlerinin karşılaştırıldığı tomografi görüntülerini paylaştı.

VİRÜSLE KAPLANAN CİĞERLER DOKULARI KAYBOLDU

Koronavirüs hastalığına yakalanan ve hastanede tedavisine devam edilen 65 yaşındaki bir vatandaşın, her iki akciğerindeki dokuların tamamen virüsle kaplandığı ve akciğer dokularının kaybolduğu tomografi görüntülerini paylaşan Dr. Eker, akciğerler kapasitesinin düştüğünü ve bu nedenle de hastanın solunum ve nefes darlığı sıkıntıları çekmeye başladığını belirtti.

KURALLARA UYMAYAN KİŞİLER BAŞKALARININ HAYATINI RİSKE ATIYOR

Vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması konusunda uyarıda bulunan Dr. Alper Eker, koronavirüs hastalığına yakalanan herhangi birinin bu hastalığı rahatlıkla atlatabildiğini fakat bulaştırdığı kişilerin aylarca yoğun bakımda tedavi gördüğünü ve çok büyük hasarla hastaneden ayrıldığını belirterek, kurallara uyulamamasının başka bir kişinin hayatını riske atabileceğini vurguladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal