Koronavirüs Vakalarında Kırmızı Alarm! Kısıtlamalar Geri mi Geliyor?

Türkiye kademeli normalleşmeye 1 Mart'ta başladı. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs risk haritasına göre illeri renk gruplarına ayıran illerde farklı önlemler alındı. Ancak normalleşme ile birlikte koronavirüs vaka sayısı zirveye ulaştı.

28.03.2021-14:30 - (Son Güncelleme: 29.03.2021-10:21) Koronavirüs Vakalarında Kırmızı Alarm! Kısıtlamalar Geri mi Geliyor?

AK Parti'de gerçekleştirmiş olan 7. Olağan kongre ve parti idaresinde yaşanan kan değişimi ile beraber kabinede de revizyon olacağı yönündeki açıklamalar sonrasında kulisler bir hayli hareketlendi. 

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mahir Ünal da kabineye ilişkin ''Cumhurbaşkanımız bir düzenlemeye gidecektir'' demiş ve konu hakkında hareketliliğe dair konuşmuştu. Ancak kabine değişimine ilişkin henüz bir gelişme yaşanmazken AK Parti sözcüsü Ömer Çelik ''sağda solda dolaşan listeler hep yanlış çıkar'' uyarısında bulunarak spekülasyonları değil Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek haberi beklemek gerektiğine işaret etmişti. Fakat kabine değişimine ilişkin gündemi kenara iterek yeniden zirveye çıkan koronavirüs vaka patlaması kabine toplantısını yanı sıra getirdi ve bu hafta başında yeni önlemlerin gelme olasılığını artırdı. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ DURUMU VE RİSK HARİTASI MASADA

İki haftada bir düzenli şekilde toplantısını gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Külliye'de toplanacak. Kabinenin en temel gündemini ise koronavirüs vaka sayılarındaki hızlı yükselişin ardından alınacak yeni önlemler, sokağa çıkma yasağı konusundaki durum, risk haritası ve renk tabloları oluşturacak. 

KABİNE DEĞİŞİMİ BAŞKAN ERDOĞAN'IN TAKDİRİ

AK Parti'nin 7. Olağan kongre sürecinin sona ermesinin ardından kulislerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinenin bazı üyelerini değiştirebileceği iddiası dillendiriliyordu. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik ''Ortalıkta dolaşan listeler genel olarak yanıltır. Cumhurbaşkanımızı bekleyelim'' demişti. Yarın itibarıyla ise Türkiye'nin gündemi yeni tedbirler olabilir. İşte detaylar;

KORONAVİRÜS ALARM VERİYOR! İŞTE SON HARİTA VE MASADAKİ KRİTİK İLLER 

Yarın gerçekleştirilecek olan kabine toplantısında koronavirüs en temel gündem maddesi olacak ve Sağlık Bakanlığı verileri ışığında kritik iller için yeni değerlendirmeler yapılacak. 

30 BİNE DAYANAN VAKALAR GÜNDEMDE 

Kabine değişikliği beklentisi sürerken gerçekleştirilecek toplantının en temel gündem maddesini koronavirüs vaka sayılarındaki hızlı yükselişin ardından alınacak yeni önlemler oluşturacak. Bilim Kurulu'nun 25 Mart'ta yapmış olduğu toplantının çıktılarının masaya yatırılacağı toplantıda, günlük 30 000 sınırına dayen temeln vaka sayılarındaki artışın nedenleri, atılması gerekli olan adımlar değerlendirilecek; 

ADANA: Turuncu (Yüksek risk) Yüz bin kişi başına düşen vaka sayısı 61.58 

ADIYAMAN: Kırmızı (Çok yüksek risk) 4 farklı renkle oluşturulan ve haftalık olarak güncellenerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından bizzat açıklen temeln kademeli koronavirüs risk tablosunda en yüksek risk kategorisi olan kırmızı kategoride yer almakta.

BIONTECH AŞISI DEĞERLENDİRİLECEK 

Türkiye'nin aşı tedarikinde geldiği son nokta, yerli aşı çalışmaları, tam normalleşmeye geçiş takvimi gibi başlıklar ele alınacak. Türkiye'ye gelen BioNTech aşılarının dağıtımı, saklama planlaması ve sürece ilişkin detaylar da masada olacak.

AFYONKARAHİSAR: Turuncu (Yüksek risk) Afyonkarahisar vakalarda ikinci en yüksek kademe olan turuncu kategoride olmaya devam etti. Koronavirüs vakalarında kırmızı alarm! Kısıtlamalar geri mi geliyor? Gözler Kabine Toplantısı’nda! İşte masadaki o iller!

30 BİNE DAYANAN VAKALAR GÜNDEMDE 

Kabine değişikliği beklentisi sürerken gerçekleştirilecek toplantının en temel gündem maddesini koronavirüs vaka sayılarındaki hızlı yükselişin ardından alınacak yeni önlemler oluşturacak. Bilim Kurulu'nun 25 Mart'ta yapmış olduğu toplantının çıktılarının masaya yatırılacağı toplantıda, günlük 30 000 sınırına dayen temeln vaka sayılarındaki artışın nedenleri, atılması gerekli olan adımlar değerlendirilecek; Koronavirüs vakalarında kırmızı alarm! Kısıtlamalar geri mi geliyor? Gözler Kabine Toplantısı’nda! İşte masadaki o iller! 

ADANA: Turuncu (Yüksek risk) Yüz bin kişi başına düşen vaka sayısı 61.58 

ADIYAMAN: Kırmızı (Çok yüksek risk) 4 farklı renkle oluşturulan ve haftalık olarak güncellenerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından bizzat açıklanan kademeli koronavirüs risk tablosunda en yüksek risk kategorisi olan kırmızı kategoride yer almakta. Koronavirüs vakalarında kırmızı alarm! Kısıtlamalar geri mi geliyor? Gözler Kabine Toplantısı’nda! İşte masadaki o iller!

BIONTECH AŞISI DEĞERLENDİRİLECEK 

Türkiye'nin aşı tedarikinde geldiği son nokta, yerli aşı çalışmaları, tam normalleşmeye geçiş takvimi gibi başlıklar ele alınacak. Türkiye'ye gelen BioNTech aşılarının dağıtımı, saklama planlaması ve sürece ilişkin detaylar da masada olacak. 

AFYONKARAHİSAR: Turuncu (Yüksek risk) Afyonkarahisar vakalarda ikinci en yüksek kademe olan turuncu kategoride olmaya devam etti. Koronavirüs vakalarında kırmızı alarm! Kısıtlamalar geri mi geliyor? Gözler Kabine Toplantısı’nda! İşte masadaki o iller! 

AĞRI: Sarıdan geçiş; Turuncu (Yüksek risk) Ağrı'da değişim moralleri bozdu 

AMASYA: Kırmızı (Çok yüksek risk) Amasya turuncu kategoriden kırmızı en yüksek koronavirüs risk kategorisine geçiş yapan illerden oldu. Amasya'daki değişim önce 100 000 kişide 90'dan 163'e çıktı son haritada da 194 e çıktı. 

ANTALYA: Kırmızı (Çok yüksek risk) İç ve dış turizmin başkenti Antalya'da da yeni sezon hazırlıkları gerçekleştirilirken iç karartan bir tablo oluştu. Akdeniz'in incilerinden Antalya Sağlık Bakanlığı'nın son dakika olarak duyurduğu renk haritasında kırmızıya geçiş yaptı. 

ARTVİN: Kırmızı (Çok yüksek risk) kırmızı kategoride çok yüksek koronavirüs riski olan illerin arasında kalmaya devam ediyor. 

AYDIN: turuncu bölgede kalmaya devam etmekte olan nadir EGE illerinden oldu. Sağlık Bakanlığı'nın haritasında Aydın komşusu İzmir ilinin tam tersine durumunu bu hafta korudu.

BALIKESİR: Kırmızı (Çok yüksek risk) 

BİLECİK: Turuncudan Kırmızı (Çok yüksek risk) 

BİNGÖL: sarıdan Turuncuya geçiş yaparak alarm veren illerden oldu.

BİTLİS: Sağlık Bakanı Koca'nın duyurduğu haritada sarı kategoride yer aldı.

BOLU: Turuncudan Kırmızıya geçiş (Çok yüksek risk) 

BURDUR: turuncuda kalmaya devam etti 

BURSA: Koronavirüste turuncu alan yüksek risk grubu 

ÇANAKKALE: Kırmızı (Çok yüksek risk) 

ÇANKIRI: Turuncudan Kırmızı (Çok yüksek risk)

ÇORUM: Turuncudan Kırmızı (Çok yüksek risk)

DENİZLİ: Durumunu koruyarak son dakika bilgilerine göre Sağlık bakanlığı renk haritasında turuncuda kalmayı sürdürdü.

DİYARBAKIR: Sarı risk grubu

EDİRNE: Kırmızı (Çok yüksek risk) 

ELAZIĞ: Sarı orta risk düzeyi grubu

ERZİNCAN: Turuncudan Kırmızı (Çok yüksek risk) 

ERZURUM: Turuncu risk alanı ve yüksek koronavirüs risk grubunda

ESKİŞEHİR: Turuncudan Kırmızı (Çok yüksek risk) 

GAZİANTEP: Turuncu alan 

GİRESUN: Kırmızı (Çok yüksek risk) 

GÜMÜŞHANE: en kritik illerimizden olmayı sürdürdü: Kırmızı (Çok yüksek risk) 

HAKKARİ: Uzun süredir yer aldığı mavi kategoriden Orta risk haritası sarı renk grubuna geçiş yaparak şaşırttı 

HATAY: Turuncu liste 

ISPARTA: Turuncu risk grubu

MERSİN: Turuncu renk grubu ve yüksek risk

İSTANBUL: Kırmızı (Çok yüksek risk)

İZMİR: Turuncudan Kırmızı (Çok yüksek risk grubu) KARS: Risk düzeyi orta renk grubu sarı

KASTAMONU: Kırmızı (Çok yüksek koronavirüs riski) 

KAYSERİ: Kırmızı (Çok yüksek risk) 

KIRKLARELİ: Kırmızı (Çok yüksek risk) 

KIRŞEHİR: Turuncu, yüksek risk 

KOCAELİ: Kırmızı (Çok yüksek risk) 

KONYA: Kırmızı (Çok yüksek risk) 

KÜTAHYA: Turuncudan Kırmızı (Çok yüksek risk) 

MALATYA: Turuncudan Kırmızı (Çok yüksek risk)

MANİSA: Turuncu liste ve kategoride kalmaya devam eden nadir ege şehirlerinden oldu. 

KAHRAMANMARAŞ: Turuncu risk grubu yüksek koronavirüs tehlikesi alanı

MARDİN: Orta risk grubu Sarı kategori 

MUĞLA: Turuncu kategori, yüksek risk grubu MUŞ: Sarı alan orta risk grubu

NEVŞEHİR: Yüksek risk turuncu alan 

NİĞDE: Turuncudan Kırmızı (Çok yüksek risk)

ORDU: Kırmızı (Çok yüksek risk)

RİZE: Kırmızı (Çok yüksek risk) 

SAKARYA: Turuncudan Kırmızı (Çok yüksek risk) grubu 

SAMSUN ZİRVEDE: Kırmızı (Çok yüksek risk) Türkiye rekorunu elinde bulunduran Samsun'da vaka sayısı yüz bin kişi başına düşen 508 ile adeta kırmızı alarm vermeye devam ediyor. Bakan Koca'nın açıkladığı tabloda zirvede olan Samsun'da vakaların vatandaş tarafından saklandığı bazı binalar keşfedilmişti 

SİİRT: Maviden sarıya geçen iller arasında yer aldı SİNOP: Kırmızı (Çok yüksek risk) 

SİVAS: Turuncu risk alanı yüksek düzey koronavirüs bulaş tehlikesi 

TEKİRDAĞ: Kırmızı (Çok yüksek risk)

TOKAT: Kırmızı (Çok yüksek risk) 

TRABZON: Kırmızı (Çok yüksek risk) 

TUNCELİ: Turuncu renk grubu 

ŞANLIURFA: Sarı risk grubu orta alan 

YOZGAT: Turuncu renk grubu ve yüksek risk haritası 

ZONGULDAK: Yüksek risk grubu 

TURUNCU AKSARAY: Kırmızı - Çok yüksek risk grubu 

BAYBURT: Yüksek risk grubu, 

TURUNCU KARAMAN: Yüksek risk grubu - turuncu alan 

KIRIKKALE: Turuncu-Yüksek risk grubu 

ŞIRNAK ÇÖLDE BİR VAHA GİBİ: Sınırlarımız içerisinde mavi olarak kalmaya devam tek il olan Şırnak'ta vaka sayısı yüz bin kişide ortalama olarak da en düşük il 

BATMAN: Sarı orta düzey risk 

BARTIN: Yüksek risk grubu ARDAHAN: Yüksek risk grubu ve turuncu kovid risk alanı

IĞDIR: Turuncudan kırmızıya Çok yüksek risk 

YALOVA: Kırmızı ve kovid-19 için çok yüksek risk grubu 

KARABÜK: Kırmızı (Çok yüksek risk)

KİLİS: Kırmızı (Çok yüksek risk)

OSMANİYE: Kırmızı (Çok yüksek risk) 

DÜZCE: Turuncu koronavirüs renk alanı ve yüksek risk grubundaki illerimizden oldu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal