Koronavirüs uzun bir sürenin ardından bir ülkede ilk defa salgına dönüştü!

Koronavirüs ülkede ilk kez salgına dönüştüğünü duyurdu. Ülkenin 4 eyaletinden 2'sinde çok sayıda vaka olduğu açıklandı. İşte haberin detayları...

20.07.2022-17:21 - (Son Güncelleme: 20.07.2022-17:21) Koronavirüs uzun bir sürenin ardından bir ülkede ilk defa salgına dönüştü!

100 bini aşkın nüfusa sahip olan takımada ülkesi Mikronezya, coğrafi olarak izole olması, uyguladığı sınır kontrolleri ve sıkı tedbirler sayesinde 2,5 yıldan fazla sürededir virüsün ülkede yayılmasını engelledi. Fakat hükümet bugün, ülkenin 4 eyaletinden 2'sinde birden fazla vaka olduğunu açıkladı.

Yetkililer, Kosrae eyaletinde 35 kişinin testinin pozitif çıktığını, Pohnpei eyaletinde de 7 vakanın tespit edildiğini belirtti. Buan göre koronavirüsün ülkede ilk defa salgına dönüştüğü aktarıldı. Salgın, ülkenin 1 Ağustos tarihinden itibaren karantina kısıtlamalarını sona erdirmeyi ve sınırlarını tekrardan açmayı planlamasından kısa bir süre önce geldi.

Şimdiye kadar yaklaşık 4,8 milyon vaka tespit edildi

Öte yandan dünyadaki hemen hemen tüm ülkelerde koronavirüs salgını yaşanırken, 100 binden fazla nüfusa sahip olup herhangi bir vaka bildirmeyen bir diğer ülke Türkmenistan oldu. Mayıs ayında ilk kovid-19 vakasını açıklayan Kuzey Kore'de de şu ana kadar neredeyse 4,8 milyon vaka tespit edildi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal