Koronavirüs tehlikesi geri mi geldi, vakalar artıyor mu? Dünya Sağlık Örgütü alarm verdi

Koronavirüs vaka sayıları son beş haftada tüm dünyada yeniden arttı. Dünya Sağlık Örgütü, bölgesel değerlendirmesinde en yüksek vaka artışlarının Batı Pasifik ile Orta Doğu'da olduğunu aktardı.

18.07.2022-10:07 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-10:07)

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yayımlanan haftalık raporda, geçtiğimiz hafta tüm dünyada 5,7 milyon koronavirüs vakası saptanırken vaka sayıları bir önceki haftaya kıyasla %6 oranında artış gösterdi.

Batı Pasifik vaka artışında ilk sırada

Bölgesel boyutta vaka artışı en fazla olan yer %28'le B. Pasifik, %25'le Orta Doğu oldu. Vaka sayıları Afrika'da %33, Kuzey ve Güney Amerika'da %1 oranında düşerken Güneydoğu Asya'da %5, Avrupa'da ise %4 artış gösterdi.

Haftalık ölümler Orta Doğuda %78, Güneydoğu Asya'da %23 artış gösterirken, Afrika'da %17, B. Pasifik'te %10, Kuzey, Güney ve Orta Amerika'da %1 düştü. Avrupa'da ise sabit kalmaya devam ediyor.

koronavirüs

Yeni salgınla karşılaşabiliriz

Dünya genelinde yayılan BA4 ile BA5 alt varyantlarının bulaşma oranının daha yüksek olduğu ve aşı ile hastalık geçirme bağışıklıklarına karşı da oldukça dirençli olduğu biliniyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), 13 Temmuz tarihinde yaptığı açıklamasında, BA.4 ve BA.5 alt varyantlarının ülkedeki vakaların yüzde 80'ininden fazlasını oluşturduğunu belirtmişti. Eğilimin devam etmesi durumunda, güzün dünyada yeni bir salgın yaşanması bekleniyor.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal