Koronavirüs Sürecinde Hac İbadeti Nasıl Olacak?

Suudi Arabistan, koronavirüs pandemisi gölgesinde yapılacak olan hac ibadeti için yurt dışından hacı adaylarını bu sene kabul etmiyor. Ülkede yaşayan Azerbaycanlı Zilkin, hac ibadeti için Mekke’ye gitti.

28.07.2020-15:53 - (Son Güncelleme: 28.07.2020-15:36)

Tüm dünyaya hakim olan koronavirüs pandemisi günlük rutini değiştirdi. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Müslüman ülkelerde görevliler, sosyal mesafenin muhafaza edilmesi çağrısını tekrarlıyor. Görevlilerin, korkulanın olmaması için uyarıları ve tedbirleri arttırırken dikkatler Suudi Arabistan'a döndü. 268 bin 934 kişide koronavirüs çıktığı, 2 bin 760 kişinin de yaşamını yitirdiği Suudi Arabistan, Hac ibadeti için bu sene yurt dışından hacı adayı alınmayacağını duyurmuştu. Fakat Suudi Arabistan'da yaşamını sürdüren yabancılar hac ibadetini yapabilecek, yurt içinden de bin kişinin kabul edileceği açıklandı.

SUUİDİ ARABİSTAN'DA YAŞAYAN AZERBAYCANLI MEKKE'YE GİTTİ

Suudi Arabistan'da yaşamını sürdüren yabancı hacı adaylarının hac ibadetini yapmasına izin verileceği bildirilmişti Bu açıklamanın peşinden aslen Azerbaycanlı olan fakat Suudi Arabistan'da yaşamını sürdüren Zilkin, hac ibadeti için Mekke'ye gitti. Suudi Arabistan'ın koronavirüs gölgesinde gereken işlemleri yaparak hac ibadetini yerine getireceğini belirten Zilkin, 'bu tür koşullarda, her yerde korona önlemleri varken bu kadar sürede işlemlerin halledilmesi çok güze. Bu inanılmaz bir fırsat. Açıklanamayacak kadar güzel bir his' dedi.

KABE'YE DOKUNULMAYACAK

Bu sene Hac ibadeti koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler altında yapılacak. Bin kişinin katılım sağlayabileceği bildirilen hac ibadetinde ilk hacı adayları Mekke'ye gitti. Hacı adaylarının Mekke'deki kalacağı otellerde eşyalarına dezenfekte işlemi uygulanıyor. Bu sene Hacı adaylarının 65 yaşının altında olması gerekirken, hacı adaylarının herhangi bir kronik hastalığının da olmaması koşulu isteniyor.

İbadet esnasında hacı adaylarının Kabe'ye dokunması yasak. İbadetin sonrasında hacı adayları 14 günlük karantina kuralına da uyması gerekiyor. İbadet alanlarında günde 10 defa sterilizasyon işlemi yapılacak. Sürekli, hacı adaylarının sosyal mesafeye dikkat etmesi uyarısı yapılacak. İbadet esnasında hacı adayları maske takmak zorunda olacak.

Diğer taraftan, şeytan taşlama vazifesi için hacı adaylarına içinde dezenfekte edilmiş çakıl taşlarının olduğu kitler verildi. 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal