Koronavirüs Salgını Sonrası İlk İngiliz Turist Kafilesi Türkiye’ye Geldi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, en çok ülkeler arası seyahatleri engellemişti. Bir süredir İngiltere’den turist almayan ülkemizde, ilk İngiliz turist kafilesi 123 yolcuyla Muğla’ya iniş yaptı.

24.09.2021-10:48 - (Son Güncelleme: 24.09.2021-12:41) Koronavirüs Salgını Sonrası İlk İngiliz Turist Kafilesi Türkiye’ye Geldi

Çin’de başlayan ve tüm dünyaya hızla yayılan, son yılların en büyük salgını olan koronavirüs nedeniyle, bazı ülkeler arasında giriş çıkışlara yasak getirilmişti. Türkiye ile arasında seyahat yasağı bulunan İngiltere, geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarttığını açıklamıştı. Bu haberin üzerine, aylar sonra toplam 129 kişiden oluşan İngiliz kafile Muğla Dalaman’a iniş yaptı. 

AYLAR SONRA İNGİLİZ KAFİLESİ TÜRKİYE’YE GELDİ

Küresel salgın olarak tüm dünyada alarm veren koronavirüs salgını nedeniyle birçok ülke arasında seyahat kısıtlaması getirilmişti. Kovid-19 salgınını önleme kapsamında yapılan çalışmaların olumu sonuç vermesi, özellikle ülkemizdeki vaka sayılarının azalması, birçok ilin koronavirüs haritasında maviye dönemsinin ardından, seyahat kısıtlamalarında da yeni düzenlemeler yapılmaya başlandı. Bir süredir İngiltere’nin kırmızı listesinde olan Türkiye, vaka sayılarının hızla azalmasının ardından riskli ülkeler arasından çıkartıldı. Alınan yeni kararın ardından, Dalaman’a gelen 129 İngiliz turist, gerekli testlerinin yapılmasının ardından otellerine yerleşti. 

Türkiye'ye İngiliz turist geldi

Muğla’ya bağlı Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz, koronavirüs salgını nedeniyle iki yazdır çok az turist geldiğini ve bu durumun ekonomik olarak ülkemizi derinden sarstığını belirterek, açılan turist sezonunun Kasım ayına kadar uzatmak istediklerinin altını çizerek, ‘’İngiltere heyecanla burayı bekliyorlardı. Burası önemli bir böğle. Bugün 10 uçuşumuz var. İlk ucumuzda 129 yolcumuz geldi. Ay sonuna kadar 376 uçuş bekliyoruz. Ekim sonuna kadar tahminen 60 bin yolcumuz gelecek. Ama hedefimiz Kasım'a uzatmak. Kasım 15'ine kadar uzatabildiğimiz takdirde güzel bir sezon kapanışı olacak. Bu bölge için de heyecan. İngiliz yolcularımız için de heyecanlı oldu. Yaklaşık birer saat arayla 10 uçumuz daha gerçekleşecek. Birçok turizm destinasyonundaki otellerimiz kapanışını yapmadılar bu uçuşların gerçekleşmesi için. Ağırlıklı olarak Marmaris ve Fethiye’’ dedi. 

dalaman


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal